Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İncirliova’ya kazandırılması planlanan yüzme havuzu projesinin yapımına 2023 yılında başlandı. Aradan yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen projenin ne zaman tamamlanacağı ve hizmete açılacağı belirsizliğini koruyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları da artarken, ilçenin en büyük mahallelerinden biri olan Acarlar’da çocuklar serinlemek için sulama kanallarına yöneliyor.

TEHLİKEYE RAĞMEN KANALA GİRİYORLAR
Sağlık ve güvenlik açısından risk taşıyan sulama kanallarında yüzen çocuklar, tehlikeye rağmen serinlemeye çalışıyor. Çocuklar, ilçeye yapılması planlanan yüzme havuzunun bir an önce tamamlanmasını istedi.
Çocuklar, “Pis suda yüzmek istemiyoruz. Serinlemek için kanala giriyoruz ama çok tehlikeli. Biz yüzme havuzu istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlar ise özellikle yaz aylarında çocukların güvenli alanlarda vakit geçirebilmesi için yüzme havuzu projesinin tamamlanmasını bekliyor.



