CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak tüm Didimlilerin bayramını kutlarken, 24 Haziran seçimlerinde Didim’de büyük başarı elde edeceklerine inandığını söyledi.
"NORMAL BİR SEÇİM DEĞİL"
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise Ramazan Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlarken, “Çok önemli dönemeçten geçiyoruz normal bir seçim değil. Sizden ricam herkes sandığa gitsin ve vatandaşlık görevini yerine getirsin. Bir şeylerin değişeceğine canı gönülden inanıyorum” dedi.Yıldız ise alanı dolduranların bayramını kutlarken, 24 Haziran seçim sürecinde CHP’nin vaatleriyle ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. Yıldız, 24 Haziran’da 16 yıllık AK Parti iktidarının sona ereceğini savunarak Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını dile getirdi.
"YENİ SURUÇ'LARI HAZIRLARSIN"
Tezcan da, tüm Didimlilerin bayramlarını kutlarken, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Arefe günü AK Parti heyetine yönelik saldırı sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Tezcan, şunları kaydetti: “Suruç’ta meydana gelen olay hepimizi yaraladı, üzdü. Kan akmasın istiyoruz. Çatışma olmasın istiyoruz. Hele bayram arefesinde insanların birbiriyle kavgası, ölümlere neden olması, bayram arefesinde acıların yaşanması kabul edilebilir bir şey değil. Ben bu acıyı bütün milletimizin paylaştığını biliyorum. Bu acıların tekrar edilmemesini diliyoruz. Ancak dilemek yetmiyor, sorumlu davranmak gerekiyor. Böyle bir acı üzerinden siyaset üretmeye kalkmak, en hafif tabirle olsa olsa utanmazlık olabilir. Böyle acılar üzerinden siyaset dili geliştirmeyi reddediyoruz. İçişleri Bakanı çıkmış, sıkılmadan böylesi bir acı olayı, yatıştırmak ve sorumluları bütün çıplaklığı ile ortaya çıkarmak varken, bunun yerine tahrik eden bir dil kullanıyor. Devleti yönetenlerin görevi hukuku çalıştırmaktır. Devleti yönetenlerin görevi toplumu yatıştırmaktır. Toplumu kışkırtmak değildir. İçişleri Bakanı çıkmış görevini yapmak yerine iftira atmaya soyunmuş, 'Bu işin sorumlusu Muharrem İnce'dir' diyor. Akıllara zarar. Ey İçişleri Bakanı sen neyin peşindesin? Sen milleti birbirine düşürüp çatıştırmanın peşinde misin? Bu dil ve üslupla devam edersen, bilesin ki yeni Suruç'ları hazırlarsın. Devleti yönetenler 40 kere düşünüp bir kere konuşacaklar. Biz bu kirli dilin parçası olmayacağız. Biz bu provokatörlerin provokasyonuna gelmeyeceğiz. Kararı millet verecek, sandığa gidecek ve çatışma dilinin cevabını sandıkta verecek.”Tezcan konuşmasının devamında 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin kazanacağını söyleyerek, CHP’nin seçim vaatleriyle ilgili de bilgilendirmelerde bulundu. Mitingin ardından CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçim şarkısını yazan şarkıcı Ali Altay bir konser verdi.
Haber Videosu
Muhabir: Yazar Silinmiş





