Girme Mahallesi’nde bulunan Yavuz Sultan Selim Camisi’ne ait alanın bir uygulama üzerinden kiralık ilanı verilmesi kafaları karıştırdı. İlanı veren Yavuz Sultan Selim Yaşatma Derneği tarafından söz konusu alan için kiralama ücreti olarak 75 bin lira talep edildi.

Kurumsala kiraya verileceği ifade edilen 500 metrekarelik alanla ilgili ilanda paylaşılan fotoğraflarda ise yere serilen halılardan söz konusu alanın ibadethane olarak kullanıldığı şeklinde yorumlandı. İbadet için kadınlara ayrılan kısmın kiralanacağına yönelik basına yansıyan haberler üzerine sosyal medyada da ‘Sahibinden kiralık cami’ şeklinde paylaşımlar yapıldı.

DEPO KİRALANACAK

Yavuz Sultan Selim Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada camide kullanılmayan bodrum katının kiralanacağını belirtti. Kadınlar için caminin üst katlarının ibadet için ayrıldığını dile getiren Kaya, ‘kiralık cami’ şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.cami-degil-deposu-kiralik-449371-5a163947e30aca1bc4aa3a08d99ebfba.jpgekran-goruntusu-2024-02-27-175038.png