Aydın'da acı bilanço: 46 küçükbaş hayvan telef oldu
Aydın'da acı bilanço: 46 küçükbaş hayvan telef oldu
İçeriği Görüntüle

Adalet hizmetlerinin daha hızlı, etkin ve modern koşullarda sunulması amacıyla planlanan yeni Aydın Adalet Sarayı projesinde kritik aşamaya geçildi. Orman Fidanlığı arazisi üzerine inşa edilecek dev proje için Adalet Bakanlığı ihale sürecini başlattı. Yaklaşık 36 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak yeni adliye binası, Aydın’ın adalet altyapısını güçlendirecek.

Aydin Yeni Adliyesine Kavusuyor Ihale Tarihi Belli Oldu 635356 60C1Af955791C34818142F7C9E1404E1

İHALE TARİHİ AÇIKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Aydın, Bilecik, Sinop, Şanlıurfa ve Manisa’da adalet binalarının yapım ihalelerinin şubat ayı içerisinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu kapsamda Aydın Adalet Binası Yapım İşi İhalesi, 10 Şubat 2026 Salı günü saat 11.00’de, açık ihale usulüyle yapılacak.

Aydin Yeni Adliyesine Kavusuyor Ihale Tarihi Belli Oldu 635356 Fe51C2F2968C9E4D3C23002Eb7158Fe6

BAKAN TUNÇ, "ADALETİN ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYORUZ"

Bakan Tunç, ayrıca açıklamasında Ağrı, Şırnak, Iğdır, İstanbul, Gaziantep, Zonguldak, Sakarya, Balıkesir ve Çankırı adliyelerinin ihalelerinin tamamlandığını ve projelerin temel atmaya hazır hale getirildiğini belirtti. Tunç, “Adaletin altyapısını güçlendiriyor, ülkemizin dört bir yanında yeni adalet hizmet binaları yükseltiyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda; daha güçlü adalet altyapısı, daha hızlı ve erişilebilir yargı hizmeti için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aydin Yeni Adliyesine Kavusuyor Ihale Tarihi Belli Oldu 635356 16E6Dad1E2944E9Decb29D2A97469C31

İNŞAAT 720 GÜNDE TAMAMLANACAK

İhaleyi kazanan yüklenici firmanın, sözleşmenin imzalanmasının ardından 15 gün içinde çalışmalara başlayacağı bildirildi. Projenin, yer tesliminden itibaren 720 iş günü içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

65 BİN METREKARELİK MODERN YAPI

Yeni Aydın Adalet Sarayı, 65 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Depreme dayanıklı, çağdaş mimariyle tasarlanan bina; teknolojinin tüm imkânlarının kullanıldığı, vatandaşların adalet hizmetlerine daha hızlı ve konforlu şekilde erişebileceği bir merkez olarak Aydın’a kazandırılacak.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE