Türkiye’nin en merak edilen aileleri arasında Sabancı ailesi ilk sıralarda yer alıyor. Sabancı’lar hem gelinleri hem de başarılarıyla sıklıkla gündeme geliyor. Bu ailenin en popüler üyelerinden biri olan Arzu Sabancı kimdir? Merak edenleri için yanıtladık!

Arzu Sabancı Kimdir?

Arzu Sabancı, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından biridir. Aynı zamanda Sabancı ailesinin en popüler simalarından biridir. Arzu Sabancı hem başarıları hem de aile hayatıyla sıkça gündeme gelmektedir.

14 Yıldır Kafatasındaki İğne Parçacıklarıyla Yaşıyor 14 Yıldır Kafatasındaki İğne Parçacıklarıyla Yaşıyor

Arzu Sabancı kariyerine 1998 yılında ExSa Konfeksiyon’da koleksiyon hazırlayarak başlamıştır. Daha sonrasında ise çeşitli markaların distribütörlüğünü üstlenmiş ve birçok başarılı satışa imza atmıştır.

Ünlü iş kadını 2020 yılında kendi markası olan Arzu Sabancı Studio’yu kurmuştur.

Arzu Sabancı’nın bir Başak kadını olduğu bilinmektedir. Sabancı’ların gelini Arzu Sabancı'nın boyu 1,69 metre ve ağrılığının ise yaklaşık 52 kg olduğu tahmin edilmektedir.

Arzu Sabanci Kimdir 1

Arzu Sabancı Kaç Yaşında? Nereli?

7 Eylül 1965 tarihinde Ankara’da doğan Arzu Sabancı günümüzde 58 yaşındadır. Ankara'da doğan Arzu Sabancı'nın kökenleri Artvin'e dayanmaktadır.

Arzu Sabancı Instagram'da @arzusabanci kullanıcı adıyla yer almaktadır. Ünlü ismin 1 milyondan fazla takipçisi bulunmaktadır.

Arzu Sabanci Kimdir 3

Arzu Sabancı Eğitimi

Arzu Sabancı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. Arkeoloji eğitimi, ona sanatsal bir bakış açısı kazandırmış ve kültürel mirasa olan ilgisini pekiştirmiştir.

1997 yılında iş hayatına atılan Sabancı, uluslararası markalara koleksiyonlar hazırlayan bir firmada çalışmaya başlamıştır. Daha sonrasında kendi şirketini kurarak dünya çapındaki moda markalarını Türk moda severlerle buluşturmuştur.

Arzu Sabancı Kimin Kızı? Babası Kimdir?

Arzu Sabancı kimdir sorusunun yanında ünlü ismin ailesi de merak edilmektedir. Arzu Sabancı’nın annesi Pakize Deval ve babası Ali Rıza Çelikoğlu’dur.

Ali Rıza Çelikoğlu, 1945'te Artvin’in Arhavi ilçesinde doğmuş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli kamu kurumlarında çalışmıştır.

1980'lerde iş hayatına atılarak inşaat ve turizm sektörlerinde şirketler kurmuştur. Pakize Deval ise 1947'de Ankara'da doğmuş ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden mezun olmuştur. Öğretmenlik yapan Pakize Deval, 1964 yılında Ali Rıza Çelikoğlu ile evlenmiştir. Arzu Sabancı'nın ayrıca bir kız kardeşi vardır.

Arzu Sabanci Kimdir 4

Arzu Sabancı'nın Eşi Kim?

Arzu Sabancı’nın eşi, Sabancı ailesinin önemli isimlerinden biri olan Ömer Sabancı'dır. Ömer Sabancı, yıllarca Sabancı Holding yönetim kurulu başkan vekilliği yapmış olan merhum Hacı Sabancı ve Özcan Sabancı'nın ilk oğludur.

Arzu Sabanci Kimdir 5

Ömer Sabancı Kimdir?

Ömer Sabancı 1959 yılında Adana’da dünyaya gelmiştir. Türk iş insanıdır ve Densa Holding'in yönetim kurulu başkanıdır. Merhum Hacı Sabancı ve Özcan Sabancı'nın oğlu olan Ömer Sabancı Tarsus Amerikan Kolejini bitirdikten sonra ABD'de Delaware Üniversitesi'nde eğitimini tamamlamış, ardından 6 yıl Almanya'da çalışmıştır.

Ömer Sabancı, 2004-2007 yılları arasında TÜSİAD başkanlığı yapmış ve 2005-2007 arası Akdeniz İş adamları Derneğine başkanlık etmiştir. Hâlen Avrupa'daki CIRFS'ün başkanıdır.

2009 yılında kardeşi Demet Sabancı Çetindoğan ile Densa Holding'i kurarak Sabancı Holding'ten ayrılmıştır. Kuzeni Demir Sabancı ile inşaat, plastik ve hava taşımacılığı sektörlerinde faaliyet göstermiştir. Odesa Geliştirilmiş Polimer Yatırımları A.Ş. ve Döysa VIP Havacılık A.Ş. şirketlerini kurmuştur.

Arzu Sabanci Kimdir 6

Arzu Sabancı Çocukları

Arzu Sabancı’nın üç çocuğu bulunmaktadır. Arzu ve Ömer Sabancı çiftinin çocukları sırasıyla aşağıdaki gibidir:

  • Hacı Sabancı
  • Hakan Sabancı
  • Kerim Sabancı

Muhabir: Ömer ARAZ