Efeler'de sanatsal etkinliklerle kültürel hayatın en önemli duraklarından biri olan Kültür Merkezi Binası, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binası ile birlikte depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2025 yılı Ocak ayında güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık bir buçuk yıl süren binalardaki güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Yenilenen yüzüyle birlikte Kültür Merkezi, yenilenen yüzüyle Mayıs'ın ilk haftası hizmete açılıyor.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI
Eski adı Dr. Hidayet Sayın Kültür Merkezi olan merkezde yenileme çalışmalarının ardından isim değişikliğine gidildi. Merkezin yeni ismi Atilla Koç Kültür Merkezi oldu. Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç'un ismini taşıyacak olan merkezin tabelalarının önümüzdeki hafta merkeze asılacağı bildirildi. Öte yandan Dr. Hidayet Sayın'ın ismi ise büyük salona verildiği öğrenildi.

ESKİ BİNASINA DÖNDÜ
Kültür Merkezi ile bitişik olan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binasında da çalışmaların tamamlanması ile birlikte kurum yenilenen binasına taşındı. Bir süredir Efeler'in Girne Mahallesi, Hisar Caddesi'ndeki binada geçici olarak hizmet veren Kültür ve Turizm Müdürlüğü, eskiden hizmet verdiği binaya geri döndü.


