Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Evrim Aktaş, ekmeğini adeta taştan çıkartıyor. Aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla iş hayatına atılan Aktaş, 10 yıldır kasaplık yapıyor. Mesleğinin ilk yıllarında "Kadından kasap olur mu? Yapamazsın" diyenlere aldırış etmeyen Aktaş, girdiği kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik sınavlarını başarıyla tamamlayarak belgelerini aldı. Müşterilerin şaşkın bakışları arasında kasaplık mesleğini büyük bir özveriyle yerine getirerek geçimini sağlayan evli ve iki çocuk annesi Aktaş, azmiyle görenlerin takdirini kazanıyor.   

“KADIN HER İŞİ YAPAR”

Mesleğini severek yaptığını kaydeden Aktaş, “Yaklaşık 10 yıldır kasap olarak ekmeğimi kazanıyorum. İlk yıllarda ‘Kadından kasap olur mu? Yapamazsın, bırakırsın’ dediler ancak ben aldırış etmedim ve tamamen işime odaklandım. Mesleğimde kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerimi aldım. Şu anda canlı hayvan kesimi hariç etle ilgili her türlü kesim işlemini gerçekleştirebiliyorum. Ben kuzuları kaldırıp vitrine asabiliyorum. Sıyırma, bölümlere ayırma gibi etle ilgili her şeyi yapabiliyorum. İmkanım el verdiği sürece mesleğimi yapmaya devam edeceğim” dedi.

KADINLARI İŞ HAYATINA DAVET ETTİ

Kadının her işi yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Aktaş, “Kadınlarımız her işi yapar. Yeter ki yapacağına inansınlar. Türk kadınının başaramayacağı bir iş yok. Bu anlamda tüm kadınlarımızı iş hayatına atılmaya davet ediyorum. Meslek sahibi olarak Aydın ve ülkemizin ekonomisinin büyümesi için çaba sarf edelim” diye konuştu.    
Muhabir: Yazar Silinmiş