"DEVE SUCUĞU ÖZ DEĞERİMİZ"
Oğlunun vatandaşlara sucuk dağıtımı yaptığı sırada, dükkanının önüne bir de canlı deve getiren baba Uğur Budak, 40 yıldır hayvancılık ve kasaplıkla uğraştığını söyledi. Mesleği, kendisinin dayısından öğrendiğini dile getiren Budak, "Mesleğimi ve İncirliova’nın öz değeri olan deve sucuğunu yaşatmak ve tanıtmak için yıllardır mücadele ediyorum. Oğlum da küçüklüğünden beri boş zamanlarında dükkanıma gelip bana yardım ediyordu. Bir yandan da eğitim hayatını sürdürüyordu. Oğlumun mesleğimi devam ettirmek istediğini öğrenince kendisini yetiştirmeye karar verdim. Belli bir süre sonra oğlum, sucuk yapımında ustalaştı. Ben de kendisine icazet verdim. İnşallah başarıları daim olsun” dedi.
"HERKES DEVE SUCUĞUNU TATMALI"
Babasından öğrendiği mesleği, daha iyi bir noktaya taşımak için lise eğitimini tamamladıktan sonra, Koçarlı Eğitim Merkezi Kasaplık Bölümü’ne devam eden Musa Uğur Budak da, sucuk yapımını kendisine öğrettiği için babasına teşekkür etti. Budak, "Sağ olsun babamdan katkısız, doğal sucuk yapımını öğrendim. Usta olduktan sonra, bir deveden kendi başıma toplam 400 kilogram sucuk ürettim. İlk kez yaptığım bu sucukları, hayır olarak vatandaşlarımıza dağıttım. Herkesin deve sucuğu lezzetini tatmasını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.
Muhabir: Yazar Silinmiş




