Kuşadası’nın Kirazlı Mahallesi’nde hizmet veren ünlü Antik Kemer Restoran, Türk mutfağının muhteşem lezzetlerinin tanıtıldığı sertifikalı yemek çalıştayına ev sahipliği yaptı.
Amerika’dan gelen özel turist gruplarına yönelik düzenlenen sertifikalı yemek çalıştayı, Türk mutfağının uluslararası tanıtımına büyük katkı sundu. Alanında uzman ve ödüllü Türk aşçılar tarafından gerçekleşen çalıştay kapsamında, .Kirazlı’nın doğal atmosferinde gerçekleşen etkinlikte, Amerikalı misafirler zeytinyağlı yaprak sarma, nohutlu keşkek, kabak çiçeği dolması ve incir tatlısı gibi yöresel tarifleri hem uygulamalı öğrendi hem de tattı. Etkinliğin sonunda, katılımcılara resmi nitelik taşıyan uygulamalı mutfak eğitimi sertifikaları takdim edildi.
''TÜRK MUTFAĞINI BELGELEYEREK TANITIYORUZ''
Organizasyonun ev sahibi Antik Kemer Restoran’ın işletmecisi ve Kuşadası Ticaret Odası 2. Başkanı Seydi Yıkılmaz, çalıştayın hem kültürel hem de turistik değer taşıdığını vurgulayarak, ''Türk mutfağının muhteşem lezzetlerini belgeleyerek tanıtma imkanımız oldu. Her ay Amerika’dan gelen grupları Antik Kemer’de ağırlıyoruz. Burada yalnızca yemek yapılmıyor; Türk mutfağı, yöresel ürünler ve pişirme teknikleri detaylı şekilde anlatılıyor. Katılımcılar, eğitimin sonunda aldıkları sertifikalarla, bu bilgileri ülkelerinde kullanma şansı da elde ediyor. Organizasyonlarımız artarak devam edecek ve önümüzdeki dönemde Avrupa’dan da grupları ağırlayacağız. Antik Kemer Restoran’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bu sertifikalı çalıştaylar, Kuşadası’nı gastronomi turizminde marka haline getirme yolunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor.'' sözlerine yer verdi.