Günlük yaşamımızda sıkça kullandığımız ürünlerin menşei, son yıllarda tüketiciler için daha da önemli hale geldi. Özellikle kişisel bakım ürünlerinde, yerli üretim ve yerli markalar tercih edilliyor. Diş macunları da elbette bu kategoride yer alıyor.

Türk malı diş macunları yerli üretim oldukları için boykot olmayan diş macunları arasında yer alıyor. Üstelik bu markalar yerli üretimi desteklemek ve kaliteli ürünler sunmak konusunda önemli bir rol oynuyor. Türk malı diş macunu markalarını sizin için listeledik!

Türk Malı Diş Macunu Markaları

Türk malı diş macunu markaları, Türk halkının yerli ve uygun fiyatlı ürünleri tercih ederek sağlıklı bir diş yapısına sahip olmalarını hedefliyor. Bu markalar her yaş grubuna hitap etmeye yönelik ürünler çıkarmaya özen gösteriyor.

Türkiye'de birçok yerli diş macunu markası bulunuyor. İşte en çok tercih edilen Türk malı diş macunu markaları listesi…

  • Eyüp Sabri Tuncer
  • Orbillife
  • DK Dent
  • T-Brush
  • Sanino
  • Zubio
  • Powerdent
  • Denta

Turk Mali Dis Macunu Markalari 1

2 yaşındaki Didimli Yavuz Selim’e umut ol! 2 yaşındaki Didimli Yavuz Selim’e umut ol!

1.  Eyüp Sabri Tuncer

Boykot olmayan diş macunu arayanların ilk tercihlerinden biri Eyüp Sabri Tuncer oluyor.  1923 Yılında Eyüp Sabri Tuncer tarafından kurulmuş olan Eyüp Sabri Tuncer Kozmetik San. A.Ş Türkiye merkezli kozmetik şirketidir.

Yerli ve milli diş macunu olan Eyüp Sabri Tuncer’in diş macunlarının içeriğinde kimyasal madde bulunmamaktadır. Özenle hazırlanmış formülleri ile diş minesini güçlendirme ve diş çürüklerini önlemek için 11 çeşit diş macunu ürünü sunmaktadır.

Turk Mali Dis Macunu Markalari 2

2. Orbillife

Asilnur Kimya tarafından kurulan Orbillife, yerli sermaye ile 2008 yılından beri Türkiye’de üretim yapmaktadır. Doğal içerikli bir diş macunu üretiminde olan Orbillife markası, aynı zamanda kişisel bakım ürünleri üretimi yapan bir firmadır.

Diş macunu üretimiyle yola çıkan Orbillife markasının en büyük hedefinin zararlı bir kimyasal içermeyen ürünleriyle insan sağlığını korumak olduğu bilinmektedir. Türk malı diş macunu markalarından biri olan Orbillife diş macunu zincir marketlerde kolaylıkla bulunabilmektedir.

Turk Mali Dis Macunu Markalari 3

3. DK Dent

DK Dent, 2006 yılında faaliyetlerine başlayan Dermokil markasının Türk malı diş macunu markalarından biridir. Dk Dent, Florürsüz, glutensiz, köpürmeyen ve hiçbir kimyasal içermeyen sağlığa zarar vermeyen bir diş macunudur. Bu yerli ve milli diş macunu tamamen doğal özlerden oluşmaktadır.

Dk Dent markası nane özlü, klasik, aktif karbonlu, propolisli, bitki özlü, aloe vera gibi birçok farklı çeşitte diş macunu sunmaktadır. Bu çeşitlilik, kullanıcıların tercihlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir seçenek bulunmalarını sağlar. DK Dent ürünleri hem dünyada hem de ülkemizde geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından severek kullanılmaktadır.

Turk Mali Dis Macunu Markalari 4

4. T-Brush

T-Brush diş macunu tabletleri çevre dostu ve vegan içerikleri ile Türk malı diş macunu markaları arasında popülaritesini arttırmıştır. T-Brush hayvanlar üzerinde deney yapmayan ve boykot olmayan bir diş macunu markasıdır. Bu tabletler, sodyum lauril sülfat, florür ve diğer zararlı kimyasallar içermediğinden diş minesini korur ve diş hassasiyetini azaltır.

T-Brush, çevre dostu ve doğal içerikli ürünleriyle hem sağlığa hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunmaktadır.

Turk Mali Dis Macunu Markalari 5

5. Sanino

Evyap Grup tarafından üretilen Sanino, Türk malı diş macunları arasında yer almaktadır. Evyap Grup, Türkiye'nin ilk 100 sanayi şirketi arasında yer alır. Bu şirket Duru, Arko, Activex gibi başarılı markaların da üretimini yapmaktadır.

Türk malı diş macunları arasında yer alan Sanino, Evyap Grup'un kaliteli ve güvenilir ürünlerinden biridir. Yerli sermaye ile üretilen bu marka, ülke ekonomisine de katkıda bulunmaktadır.

Turk Mali Dis Macunu Markalari 6

6. Zubio

Zubio, Türkiye'nin ilk sürdürülebilir ve yeni nesil ağız bakım ürünlerini geliştirmek amacıyla yola çıkan markasıdır. Yerli sermaye ile üretilen bu diş macunu yerli diş macunu markaları arasında yer almaktadır. Ayrıca Zubioi, Etko-Cosmos Organic sertifikasına sahip olan tek diş macunu markasıdır.

Diş macunu tüpleri sonsuz kez geri dönüştürülebilen metal tüplere konmuştur. Kullandıkları metal tüpler tamamen insan doğasına uygun BPA içermeyen astar ile kaplıdır. Bu nedenle içerideki ürün dışarıdaki metal tüpe temas etmemektedir. 

Turk Mali Dis Macunu Markalari 7

7. Powerdent

Powerdent markası, Türkiye'nin köklü holdinglerinden biri olan Eczacıbaşı-Evyap tarafından üretilmektedir.  Yerli sermaye açısından önemli bir yere sahip olan Powerdent markası Türk malı diş macunu markalarından biridir. Powerdent markası uygun fiyatıyla ve çeşitli seçenekleriyle en çok tercih markalardan biridir.

Birçok zincir markette kolaylıkla bulunan “Powerdent” markası, boykot olmayan diş macunları arasındadır.

8. Denta

Denta diş macunları, Türkiye'nin köklü büyük holdinglerinden EVYAP grubu tarafından üretilmektedir. Denta markası fiyat performansı ve kalitesiyle en çok tercih edilen Türk malı diş macunu markalarından biridir. “Denta” markası aynı Powerdent markası gibi boykot olmayan diş macunları arasındadır.

Muhabir: Ömer ARAZ