Mersin’de uzun yıllar ticaret ve market işletmeciliği yapan Ahmet Yaşar Yıldız’ın Aydın’la yolları, oğullarının eğitim hayatı sayesinde kesişti. İnşaat mühendisi olan oğlu Burak’ın Adnan Menderes Üniversitesi’ni kazanmasının ardından Aydın’a gelen Yıldız ailesi, burada yurt ve cami çevresindeki sıcak ortamla tanıştı.
Oğlunu zaman zaman ziyaret etmek için Aydın’a gelen Yıldız, bir Kuşadası gezisi sırasında talihsiz bir kaza geçirdi. Düşmenin ardından sağ tarafındaki kaburga bölgesinde batma ve ağrı hisseden Yıldız, hastaneye başvurdu. Çekilen filmlerde akciğerinde bir kitle tespit edildi. Yapılan tetkik ve biyopsilerin ardından kitlelerin kanserli olduğu belirlendi. Yıldız için Aydın’da uzun ve zorlu bir tedavi dönemi başladı.

ÖLÜMÜN KIYISINDAN DÖNDÜ
Tedavisini Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde sürdürme kararı alan Yıldız, 2018-2021 yılları arasında yaklaşık üç yıl boyunca çeşitli tedaviler gördü. Erken teşhisin ardından bir seans kemoterapi ve 13 seans radyoterapi uygulanan Yıldız, daha sonra ameliyat edildi. Ameliyatla akciğerindeki kitleler alınırken, geride kalan dokunun iyi huylu olduğu belirlendi. Tedavi sürecinin ardından Yıldız’ın yaşamı ise farklı sağlık sorunlarıyla devam etti. Ağır tedavilerin yan etkileri nedeniyle sağ böbreğini kaybeden ve şeker rahatsızlığıyla da mücadele eden Yıldız, zaman zaman hastanede tedavi gördü. Ancak yaşadığı tüm zorluklara rağmen hayattan kopmadı.

ATIL ALANI KENDİ ELLERİYLE YENİDEN HAYATA DÖNDÜRDÜ
Yıldız’ın yaşamındaki en dikkat çekici değişimlerden biri ise tedavi gördüğü dönemde yerleştiği vakıf arazisinde yaşandı. Adnan Menderes Vakfı’na ait, uzun süre atıl ve bakımsız durumda kalan alana yerleşen Yıldız, binanın bakım ve onarımını kendi imkânlarıyla gerçekleştirdi. Kapı ve pencereleri yenileyen, boya ve tadilat çalışmalarını yapan Yıldız, zamanının büyük bölümünü ise bahçeye ayırdı. Arazide kuruma noktasına gelen asmaları tek tek budayıp bakımlarını yapan Yıldız, zamanla alanın yeniden yeşermesini sağladı.
MEYVELERİ VATANDAŞLARA İKRAM EDİYOR
Yıldız, kendi imkânlarıyla bahçeye 40’tan fazla fidan dikti. Zeytin, şeftali, üzüm, elma, erik, kayısı ve narın yanı sıra farklı gül çeşitleri de bahçedeki yerini aldı. Cami ve vakıf çevresinin temizlik, sulama ve bakım işlerini de gönüllü olarak üstlenen Yıldız, yaptığı çalışmalar karşılığında herhangi bir maddi beklenti içine girmedi.
Bahçede yetiştirdiği ürünleri ise kendisine saklamak yerine çevresindekilerle paylaştı. Cuma günleri cami cemaatine, kendisini ziyaret edenlere ve tedavi döneminden tanıdığı hastane arkadaşlarına yetiştirdiği meyvelerden ikram etti.
"ARKAMIZDA GÜZEL ESERLER KALSIN"
Yaptığı çalışmaların karşılığında herhangi bir maddi beklentisinin olmadığını belirten Ahmet Yaşar Yıldız, yaşamını sürdürdüğü alanın giderlerini karşılamaya çalıştığını ifade etti. Yıldız, "Hiçbir maddi beklentim yok, sadece buranın giderlerini karşılıyorum.
Sonuçta biz çıkıp gideceğiz, arkamızda güzel eserler kalsın. Burası bana da şifa oldu" dedi. Dört çocuk babası olan Ahmet Yaşar Yıldız, eşi Nedime Yıldız ile birlikte Aydın’daki yaşamını sürdürürken, bir yandan sağlık mücadelesine devam ediyor, diğer yandan kendi elleriyle canlandırdığı bahçeyi büyütüyor.




