Vatandaşları sebze ve meyve tüketmeye davet eden Ceyhan, “İki tip kolesterol vardır. İyi huylu ve kötü huylu. Yüksek seviyede kötü kolesterol kalp damarlarını tıkayabilir, bu da kalp krizine yol açabilir. Doymuş yağ içeren gıdaları, kırmızı eti, yağlı süt ürünlerini daha az tüketip bitkisel yağ, taze sebze ve meyve, tam tahıllar, işlenmemiş gıdaları tercih ederseniz, damarlarınızı da korumuş olursunuz. Doktorunuza başvurarak kolesterol seviyesi ölçtürülmeli ve gerekiyorsa diyetin yanı sıra ilaç kullanılmalı” dedi.

“KARDİYOLOJİK CHECK UP YAPTIRIN”

Sağlıklı beslenme, hazır gıdalar yerine taze besinlerin tercih edilmesi, aşırı tuz kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri, kan değerlerine dikkat edilmesinin kalp sağlığını koruma tedbirleri arasında olduğunu ayrıca hayata karşı iyimser olmak, aile ve çevre ile kaliteli zaman geçirmek, uyku düzenini kontrol altında tutmanın da önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ceyhan, “40 yaş üzeri kadın ve erkekler yılda bir kez ‘kardiyolojik check up’tan geçmelidir. Kişi, ailesel olarak kalp hastalıkları açısından taşıdığı risk faktörleri, şeker hastalığı, tansiyon ve kolesterol gibi eşlik eden diğer hastalıklara göre check up programlarına alınmalıdır” şeklinde konuştu.
Muhabir: Yazar Silinmiş