Herkese merhaba,
Öncelikle Ses Gazetesi ailesine sizlerle aramda köprü oluşturdukları, yazılarımı sizlerle paylaşma fırsatı sağladıkları için çok teşekkür ederim.
Aydın’da uzun yıllar emlak sektörünün içerisinde tam zamanlı olarak gayrimenkul danışmanlığı yapmaktayım. Gayrimenkul sektörüne adım atmadan meslekle ilgili kurslara katılıp sertifikalar ile bilgilerimi pekiştirip aldığım eğitimler ile belirli bir donanıma sahip olarak ve son olarak da Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik (MYK) Belgesini alarak gayrimenkul danışmanlığına başladım. Halihazırda kurumsal bir emlak firmasında danışmanlık yapmaktayım.
Bana ayrılan bu köşede sektördeki gelişmeleri, çalışma ortamından notları, şehrimizdeki özel ve kamu projelerini, mülk alım satımında dikkat edilmesi gereken noktaları, bazen tarihi sokakları ve mahalle dokularından yola çıkarak tespit ettiğim yaşam tarzlarını, muhtarlarımız ile yaptığım söyleşileri, kentsel dönüşüm ve yeşil alanlar ilgili en ufak gelişmeleri, yıllara hatta asırlara direnen yapıları, ilginç bulduğum satış hikayelerini, şehrimizdeki müteahhitlerin projelerinde öne çıkan özellikleri, yeni oluşan imar alanlarını, hızla genişleyen şehrimizin önemli isimlerinin sinerjileri ve bunun gibi sayamayacağım pek çok konulardaki görüşlerimi, düşüncelerimi bazen de eleştirilerimi sizlerle bu köşeden paylaşmak niyetindeyim.
Mesleğimiz oldukça fazla dinamiklere sahip, mesaisi oldukça yoğun ve karmaşık olan satış sürecinde pek fazla konuya hakim olunması gereken aynı anda takip edilmesi gerekli pek çok işlemin doğru sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerekliliği bize teslim edilen mülklerin satışında her noktanın çok fazla önem arz ettiği müşterilerimizin alıcı-satıcı olarak ayrı düşüncelerini her iki tarafı tatmin edici bir noktada buluşturmak bu dinamiğin belki de çeyrek kısmını anca oluşturabilir.
Bütün gün böylesine yoğun temponun içerisinde elbette sizlere anlatacak çok fazla konu başlığım olacaktır. Bu konuları sizlerle paylaşmaktan elbette ki çok mutlu olacağım. Tabii ki bu süreçte sizlerden gelen görüş-düşünce ve eleştirilerinizle yanımda olduğunuzu hissetmek beni motive edecektir.
Şimdilik sizlere saygılarımı sunuyor ve bir sonraki yazımızda görüşmek üzere hepinize sağlıklı günler diliyorum…