Sigara tiryakileri bazen bir sigara daha içebilmek için ilginç yöntemler bulur.
Özelikle de cebinde sigara var ama ateşi yoksa.
O ateşi bulabilmek için ilginç yöntemlere başvurabilirler.
O ateş bi şekilde bulunur ama genellikle son sigaralarını içmiş olurlar.
Bundan 14 yıl önceydi sanırım Karabük Demir Çelik Fabrikası’nda yaşandığı iddia edilen bir olay aklıma gelir.
Demir çelik haddehanesinde çalışan bir isçinin, sigarasını yakmak için 600 tonluk preslerin arasından emekleyerek geçtiğini ve 2 bin 450 santigrad derecedeki fırına ulaşmaya çalışırken öldüğü anlatılır.
Olay ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilmiyorum ama onca zahmetten sonra son sigarasını da içemediği kesin.
*
Biliyorsunuz değişik anket şirketleri zaman zaman “En Başarılı Belediye Başkanı” anketi yapıyor.
Geçtiğimiz günlerde de ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan “En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları” anketinin sonucuna göre Ege Bölgesi’nin en başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı yüzde 59.5 oy ile Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan oldu.
Hep birlikte sevindik tabi.
*
Geçtiğimiz hafta ise Millet İttifakı Koordinasyon Toplantısı yapıldı.
O toplantının bir bölümü basına açık, bir bölümü ise basına kapalıydı.
Basına açık bölümde konuşmalar yapıldıktan sonra kendi içlerinde konuşacakları ve tartışacakları için basına kapalı bölüm başladı.
*
Basına kapalı bölümde İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı ve aynı zamanda Nazilli Belediyesi’nin avukatı olan Cihat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’nden dert yandı.
Hizmet gelmediği, kadrolaşma yapamadıkları gibi konularda eleştirilerde bulunan Cihat Öztürk konuşmasını bitirdikten sonra Ege Bölgesi’nin en başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile birlikte salondan ayrıldı.
*
Tüm konuşmacılar konuştuktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, eleştirilere cevap vermek için kürsüye geldi.
İYİ Parti adına konuştuğunu söyleyen Cihat Öztürk ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan salonda yoktu.
Özlem Başkan, “Cevap vereceğim ama muhataplarım gitmiş” dedi.
*
Nazilli’de 10 bin oyu olan ve CHP’nin 35 bin oyunu da alarak toplam 45 bin oyla Belediye Başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan’ın siyasi ortağı CHP’ye karşı yaptığı bu davranış nezaketsizlikten de ötedir.
Kürşat Engin Özcan’ın toplantıdan erken ayrılmasının sebebi olarak da Nazilli Belediyesi’ni ziyaret eden AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş’ı karşılamak olarak açıklandı.
Geçen hafta Aydın Büyükşehir Belediyesi Doğu İlçeleri Koordinatörü Yüksel Macaroğlu’nun yanına geçici olarak Büyükşehir Meclis Üyesi Barış Altıntaş da Özlem Başkan tarafından görevlendirildi.
Nazilli Belediyesinden bir hizmet göremedikleri gerekçesiyle sıkıntılarını CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim ve Büyükşehir Doğu İlçeleri Koordinatörü Yüksel Macaroğlu aracılığı ile ileten muhtarlarla geniş çaplı toplantılar yapılmaya başlandı.
Bu yaşanan durumun Nazilli Belediyesi ve Büyükşehir arasındaki sıkıntıdan kaynaklandığı çok açık.
İttifaka karşı nezaketsiz davranan ve Büyükşehir’in yaptığı hizmetleri sahiplenen Kürşat Engin Özcan’a “Sen hizmet yapmazsan biz yaparız. Sana da prim yaptırmayız” mesajı açıkça verilmiş oldu Özlem Çerçioğlu tarafından.
*
Dün de Mastaura Antik Kenti kazıları için Bozyurt Mahallesi Meydanı’nda arazi sahipleri ile bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya AK Parti Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim ve AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak olmak üzere Cumhur İttifakı kadroları katıldı.
*
Büyükşehir’den ve CHP kanadından kimseyi göremeyince CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim’i aradım ve neden katılmadığını sordum.
“Bize bir davet gelmedi, haberim yok” diye cevap verdi.
*
Anladığım kadarıyla kendisini Ekim ayında çıkması beklenen Büyükşehir Yasası ile daha çok gelire sahip olacağına endeksleyen Kürşat Engin Özcan, Büyükşehir ile ipleri koparma noktasında.
Bizim 2023 yılını ve sonrasında Türkiye'yi yeniden şekillendireceğine inandığımız Millet İttifakı’nın Nazilli’den bozulma ihtimali oldukça fazla görünüyor.
*
35 bin CHP'linin oyunu alarak iktidar olan ancak seçildiği günden beri bir türlü ittifaka adapte olamayan, nasıl yapıldığı belli olmayan anketlerde en başarılı belediye başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan’ın siyasi hayatını ilk seçimde halkın sandıkta yapacağı anket belirleyecek.
Kürşat Engin Özcan’ın siyasi hayatı, sigara tiryakisi demir çelik işçisinin içemediği sigarasını yakmak için aldığı riske benziyor.
Şahsi düşüncem, Kürşat Engin Özcan en başarılı belediye başkanı değildir. Olsa olsa kendisini o koltuğa oturtan CHP’lilere yaptıklarıyla “En Vefasız Belediye Başkanı” olabilir. GÜNÜN FIKRASI
Temel ile İdris'in eline Victoria's Secret'in kataloğu geçmiş.
Bakmışlar her sayfada fıstık gibi kızlar.
Hepsi birbirinden alımlı, çıldırtıcı iç çamaşırları içinde, yarı çıplak poz vermişler.
Üstelik altlarında yazan fiyatları da sudan ucuz, 60 dolar, 80 dolar.
Olur mu? Olur.
Temel ile İdris 60 dolarlık birer tane ısmarlamış ve başlamışlar heyecanla beklemeye.
Aradan bir iki hafta geçmiş.
Temel hala internetten sipariş ettiği kızı bekliyor, kız gelmiyor.
Yolda İdris'e rastlamış:
"Yahu paralar boşa mı gitti, nedir? Benimki yok meydanda, seninki geldi mi?" diye sormuş.
İdris cevap vermiş:
"Valla benimki, geçen gün donunu yolladı. Kendisi de, bugün yarın gelir herhalde"
GÜNÜN TESPİTİ
“..büyük adam olmak için doğmadıysanız hep ‘küçük’ kalırsınız..” BEN
"..millet geceleri duygusallaşır, ben 'acıkıyorum'.." GÜNÜN SÖZÜ
“..en bilgemiz bile tam olarak açıklayamaz sana ne hayatı, ne aşkı, ne de ölümü.. bir açıdan bakınca aslında hepimiz aynı okulun cahiliyiz.. aklımıza bir damla mavilik düştü diye kendimizi ‘gökyüzü’ zannediyoruz..” KADINLAR ERKEKLER
“..bir kadın için diğer bütün kadınlardan vazgeçebiliyorsan, yaptığın ‘salaklık’ değil ‘adamlıktır’..”