Kuşadası’nın eski belediye başkanlarından Lütfi Suyolcu, 29’uncu ölüm yıl dönümünde Tarihi Kervansaray’da düzenlenen törenle anıldı. Suyolcu’nun ailesi ile sevenlerinin katıldığı törende, ‘Onur Ödülü’ radyo programcısı ve yazar Belma Bircil Özgün’e verildi.

Lutfi Suyolcu Tarihi Kervansarayin Golgesinde Anildi 471018 9431A8C0798Dbf3E429D6641F16567C6

Kuşadası’nda, 16 Mayıs 1995 yılında, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren kentin eski belediye başkanlarından Mustafa Lütfi Suyolcu, ölümünün 29’uncu yılında da unutulmadı. Suyolcu için Tarihi Kervansaray’da bir anma töreni düzenlendi. Törene Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları, Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova, Kuşadası Belediyesi Meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, Lütfi Suyolcu’nun eşi Hülya Suyolcu, kızı Çiğdem Suyolcu ve yakınları katıldı. Törende, gelenekselleşen Lütfi Suyolcu Onur Ödülüne bu yıl radyo programcısı Belma Bircil Özgün layık görüldü. Özgün’e ödülü, Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova tarafından verildi. 

Lutfi Suyolcu Tarihi Kervansarayin Golgesinde Anildi 471018 6Ea791E27549172B3490425733A4584F

GÜZEL BİR DÜNYA YARATMAK ADINA ÖDÜLÜ BELMA BİRCİL ÖZGÜL’E VERİYORUZ

Ege Denizi'nde korkutan deprem Ege Denizi'nde korkutan deprem

Törenin açılış konuşmasını yapan Lütfi Suyolcu’nun kızı Çiğdem Suyolcu, aradan geçen 29 yılda babasına duyduğu sevgi ve özlemin hiç azalmadığını belirterek, “Sizler 29 yıldır babamın anısına sahip çıkılmasına şahitlik ediyorsunuz. Bu benim için mutluluk verici’ dedi. Ödüle layık görülen, Gazeteci ve Radyo Programcısı Belma Bircil Özgün’ü ödülünü almak üzere kürsüye çağırırken, Özgün hakkındaki duygu ve düşüncelerine de ayrıca yer veren Suyolcu,  ‘Aynen insanlarda olduğu gibi yerler de orayı seven koruyan insanlar kadar şanslı oluyorlar. Biz de son 6 yıldır, Mustafa Lütfi Suyolcu Onur Ödülü Seçici Kurulu olarak, Kuşadası’nın sahip olduğu için şanslı olduğu kişileri belirlemeye çalışıyoruz. Bu noktada daha güzel bir dünya yaratmak için fark yaratmak adına ödül vereceğimiz kişi Belma Bircil Özgül oldu. Kensizi mesleği gereği bugüne kadar binlerce kişiyi anons etti ve tanıttı. Bugün ise bu görevi kendisini biraz anlatmak için ben üstlendim. Belma Özgün, 35 yıldır yaşadığı Kuşadası’nda hepimizle o kadar güzel iletişime geçti ki dokunduğu her şeye anlam kattı ve güzelleştirdi’ dedi. 

Lutfi Suyolcu Tarihi Kervansarayin Golgesinde Anildi 471018 44A75A75D3Bf49D9A4Fb30C54D14Ad3D

Devlet eski Bakanı Yüksel Yalova ise, Lütfi Suyolcu’nun Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli siyasetçilerden biri olduğunu söyledi. Kuşadası gibi turizm kentlerinde devlet yetkililerinin belediye başkanlarına ve kaymakamlara daha imtiyazlı yaklaşması gerektiğine dikkat çeken Yalova, “Çünkü kışın nüfusları 200 bin olan turizm ilçelerinin yazın nüfusları 1 milyonun üzerine çıkıyor. Bu da beraberinde birçok sorunu getiriyor. Ben merhum Lütfi Suyolcu’ya Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Lutfi Suyolcu Tarihi Kervansarayin Golgesinde Anildi 471018 0B3F939Ba8C29D8631Fcdc45D520Fd36

KUŞADASI’NIN SEVİLEN İSMİ BELMA ÖZGÜN ÖDÜLÜNÜ ALDI

Lütfi Suyolcu Onur Ödülü’nün sahibi Belma Bircil Özgün ise, organizasyonda gerçekleştirdiği konuşmasında, ‘Şu anda burada bulunmaktan onur ve bu ödül e layık görülmekten minnet duyuyorum’ diyerek, ‘İlham kaynağım 94 yaşındaki babam, ev arkadaşım burada. Karşıyakalı Güzel annem yukarıda. Patronum Can Tekmen, 32 yıldır devam eden radyomuzun sahibi. Ticaret Odasında sosyal projelerin takipçisi şimdi de yerel tarihin izinde Ali Ergül burada. Kuşadası entelijansiyesini hiç kaçırmadan izlediğimiz dostlarım, İzmir'den gelen sevgili ailem, mavi saçlarımın fikir anası arkadaşım burada. Edebiyat, sanat,kültür dostlarım burada. Hepinizin katkısıyla, sergilerinizi, konferans, seminer, panel ve etkinliklerinizi izliyorum, projeler, sergiler, hazırlıyorum, gençleri yurtdışı festivallerine götürüyorum, kültürümüzü, yaşamın renkleri olarak sürdürüyorum’ dedi. 

Lutfi Suyolcu Tarihi Kervansarayin Golgesinde Anildi 471018 200B920A13D50Ddfeb015724F5A52951

YÜKSEL YALOVA’NIN İSMİ KENT MEYDANI’NDA YAŞAYACAK

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de, “Bu yılki Onur Ödülü’nü alan radyo programcısı ve yazar Belma Bircil Özgün’ü tebrik ediyor, Lütfi Suyolcu’yu saygıyla anıyorum. Keşke Lüfti Suyolcu bugün hala yaşasaydı da Kuşadası’nın ilk ve tek kent meydanına onun adını verdiğimizi görseydi. Sayın Bakanımız Yüksel Yalova’nın da yıllar önce Kuşadası’na tahsis ettiği marinanın karşısında bulunan KEGEV tesislerine gençlerimizin ve kadınlarımızın ücretsiz olarak eğitim alabileceği bir inovasyon merkezi kuracağız. Bu merkeze de eğer Kuşadası Belediye Meclisi onay verirse Bakanımız Yüksel Yalova’nın ismini vereceğiz” dedi.

Lutfi Suyolcu Tarihi Kervansarayin Golgesinde Anildi 471018 C9Da10Cd3C5109Deec37Fa7998F8De6D

Muhabir: AYLİN ESER