19 Mayıs 1919'un bir milletin kendi kaderini değiştirmeye karar verdiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımının Samsun'da yakıldığını hatırlattı.
"GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN İNANCI GENÇLERİMİZDE"
Başkan Gençay, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ sözüyle ortaya koyduğu irade doğrultusunda, Samsun’da başlattığı mücadeleyi bir milletin yeniden doğuşu olarak görmüş ve bu anlamlı günü kendi doğum günü kabul etmiştir. Bir milletin makus talihini kendi azim ve kararıyla yeneceğine duyulan inancın, çağdaş Cumhuriyet idealinin ve aydınlık yarınlara olan umudun simgesi haline gelen 19 Mayıs ruhu; bugün de gençlerimizin cesaretinde, özgürlük tutkusunda ve Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığında yaşamaktadır.”
"FİKRİ HÜR, İRFANI HÜR NESİLLER YETİŞECEK"
Cumhuriyetin aydınlık geleceğinin teminatı olan gençlere güvenlerinin tam olduğunu ifade eden Gençay, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği bu ülkeyi; bilimle, sanatla, sporla ve demokrasiyle daha güçlü yarınlara taşıyacak olan gençlerimize güveniyoruz. Hiç şüphe yok ki, milletimizin huzur ve gönenç içinde olması; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin aklın ve bilimin ışığında yetişmesiyle mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”


