DEM Parti Kuşadası ilçe örgütü de hazırladıkları basın açıklaması ile olaya karşı tepkilerini dile getirerek ses yükseltti.

CHP'li Bülbül’den sağlık sistemi tepkisi “Aydın’da çökmüş durumda” CHP'li Bülbül’den sağlık sistemi tepkisi “Aydın’da çökmüş durumda”

Kuşadası Denizbank önünde bir araya gelen DEM Parti Kuşadası ilçe örgütü üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Hakkari Belediye Başkanlığı’na kayyum atanmasına tepki göstererek verilen karara ses yükseltti. Kalabalık bir katılım olduğu gözlemlenen ve DEM Parti Kuşadası temsilcisinin okuduğu basın açıklamasında, katılımcılar sloganlar ve yanlarında getirdikleri pankartı açarak kararı protesto etti.

Kusadasi Dem Parti Kayyum Atanmasina Ses Yukseltti 476316 B06A881Ff92A1Cb2C31Aab2Efbcff51C

UYGULAMA HALKIN DEMOKRATİK İRADESİNE KARŞI BİR DARBEDİR

İktidar bloku, halkın demokratik bir şekilde seçimlerle yerel yönetimi kazanması sonucunda yitirdiği meşruiyetini, devletin zor ve baskı araçlarıyla yeniden oluşturmaya çalışıyor. Seçimlerin hemen ardından, Van Belediye Eş Başkanının göreve başlatılmama girişimi, başta Hilvan olmak üzere iktidarın kaybettiği bazı yerlerdeki seçimlerin iptal edilmesi ve en son Hakkari Belediye Eş Başkanı hakkında tamamen siyasi nedenlerle hayata geçirilen uygulama, tam anlamıyla halkın demokratik yollarla ortaya çıkan iradesine karşı bir darbedir.

Kusadasi Dem Parti Kayyum Atanmasina Ses Yukseltti 476316 4Fd6Eb3991941299Beb472B986Aead1E

HAKKARİ’NİN MEŞRU BELEDİYE BAŞKANI DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR

İktidar blokunun darbeci ve kayyımcı irade gaspında ısrar etmesi tüm demokrasi güçlerinin demokratik direnişini zorunlu ve meşru kılmaktadır. Zulmün ve baskının olduğu her yerde direniş kaçınılmazdır. Devletin zor aygıtlarıyla, bürokrasisiyle, kolluk gücüyle halk iradesine karşı darbe yapan iktidarın, bu hukuksuz uygulaması kabul edilemez. Tüm demokratik kamuoyunu, demokrasiden, eşitlikten ve özgürlükten yana olan tüm kurum ve kuruluşlarla tüm bireyleri, iktidarın bu darbeci uygulamalarına karşı güç birliği yapmaya ve direnmeye davet ediyoruz. İktidarın aynı zamanda hukuk dışı olan darbeci ve kayyımcı uygulamalarını tanımıyoruz! İktidarın sopası haline gelen yargının ve kolluk güçlerinin suç birliği yaparak siyasi rehine haline getirilen Hakkâri'nin seçilmiş meşru Belediye Başkanı derhal özgür bırakılmalı ve görevinin başına geçmesi önündeki tüm hukuk dışı engeller ortadan kaldırılmalıdır. Halkımızı, hakkı olanı demokratik yollardan elde edene kadar demokrasi için direnmeye çağırıyoruz. Darbeciler ve kayyımlar kaybedecek. Halkın iradesi kazanacak.

Kusadasi Dem Parti Kayyum Atanmasina Ses Yukseltti 476316 Ac5B2F5Af56Bf87Ef6D748Cfdd69D885

Muhabir: AYLİN ESER