Baş rolünde ünlü oyuncu Burak Özçivit’in yer aldığı yapım Kuruluş Osman, ATV ekranlarının en çok izlenen dizileri arasında yer almaktadır. Tarihi konusu ve başarılı oyuncu kadrosu ile popülerlik kazanan Kuruluş Osman çekim yeri açısından da oldukça merak edilmektedir. Kuruluş Osman nerede çekiliyor sorusunun yanıtlarını tüm detaylarıyla paylaştık!

Bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor Bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor

Kuruluş Osman Nerede Çekiliyor?

Tarihi bir konuyu ele alması sebebiyle Kuruluş Osman, savaş sahnelerine oldukça yer vermektedir. Bu sebeple boş arazi, plato ve orman gibi alanlar dizi için oldukça önemli bir konumdadır.

Dolayısıyla dizinin, neredeyse tüm sahnelerinin platolarda çekildiği bilinmektedir. Bu kapsamda Beykoz Riva Kuruluş Osman nerede çekiliyor sorusuna yanıt oluşturmaktadır.

Kurulus Osman Nerede Cekiliyor 2

Kuruluş Osman Platoları Nerede?

Kuruluş Osman nerede çekiliyor sorusu ile birlikte, dizinin platolarda çekildiği bilgisini vermiştik. Peki Kuruluş Osman hangi ormanda çekiliyor, hangi platoya set kuruluyor? Çekimlerinin İstanbul’da yapıldığı bilinen Kuruluş Osman, Beykoz ilçesine bağlı ve Riva'da bulunan Bozdağ Platolarında çekilmektedir.

300 dönüm kullanım alanı bulunan Bozdağ platoları diziye konu olan birçok yapıyı da içinde barındırmaktadır. Bu kapsamda kaleler, hanlar, hamamlar, camiler ve kiliseler plato üzerine tek tek inşa edilmiş ve senaryo gereği kullanıma sunulmuştur.

Kurulus Osman Nerede Cekiliyor 3

Tarihi senaryosu gereği Kuruluş Osman dizisinin hemen hemen bütün sahneleri, Riva Bozdağ Platolarında gerçekleşmektedir.

Kuruluş Osman nerede çekiliyor 2024 yılı itibarıyla, bir yeni merak konusunu daha gündeme getirmiştir: Kuruluş Osman Yeni Şehir neresi? Yeni Şehir, Burak Özçivit’in hayat verdiği tarihi Osman Gazi karakterinin Osmanlı topraklarına kattığı bir yerdir. Dizide de aynı şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Kuruluş Osman Dizi Seti Ziyarete Açık Mı?

Kuruluş Osman nerede çekiliyor sorusuna cevap verdikten sonra, tarih aşıkları için dizi setinin sunduğu bir imkandan bahsedelim…

Kuruluş Osman dizisinin çekildiği Bozdağ set platosu, 2023 yılından itibaren ziyaretçilerine kapılarını açmıştır.

Ziyaretçilerini Osmanlı’nın kuruluşuna götüren Bozdağ seti, tarihi atmosferi ve yapılarıyla keyifli bir tarih deneyimi sunmaktadır. Kuruluş Osman dizi setinde aşağıdaki mekanlar gezilebilmektedir:

  • İnegöl Kalesi
  • Ürgenç Çarşısı
  • Marmaracık Kalesi
  • Yenişehir Çarşısı
  • Kulucahisar Kalesi
  • Harzemşah Sarayı
  • Söğüt ve Kayı Obası

Hatta dizi seti bu yapıları gezmek değil de adeta yaşamak isteyenler için bir imkan daha sunmuştur. Geleneksel Türk kıyafetleri giymek, bu kıyafetlerle fotoğraf çekinmek ve at binmek bunlardan sadece birkaçıdır. Bu yapıları gezmenin yanı sıra Bozdağ Platosunda, Osmanlı şerbeti ve Türk kahvesi gibi birçok geleneksel tat da deneyimlenebilmektedir.

Kuruluş Osman Seti Ziyaret Saatleri

Kuruluş Osman setinin dizinin hayranları için sunduğu imkanlardan bahsettik. Peki Bozdağ seti ne zaman ziyaretçi kabul ediyor? Sorunun cevabı aşağıda yer almaktadır:

Kuruluş Osman dizi setinin bulunduğu Bozdağ Platosu, hafta içi ve hafta sonu her gün saat 10.00 ile 20.00 arasında hizmet vermektedir.

Kurulus Osman Nerede Cekiliyor 4

Dizi setinin halka sunduğu imkanlar kapsamında vatandaş, Beykoz Riva Kuruluş Osman yol tarifini de oldukça merak etmektedir. Platoya şahsi araçla gidilmekle birlikte, bazı toplu taşıma araçlarının güzergahı da setin yakınlarında yer almaktadır.

Beykoz Riva’da bulunan Bozdağ Platosunun yakınlarından ise aşağıda yer alan toplu taşıma araçları geçmektedir:

  • İETT Otobüs:137
  • Minibüs/ Dolmuş: C-304

Kuruluş Osman Seti Ziyaret Ücreti

Kuruluş Osman dizi setindeki imkanlar tahmin edileceği gibi belli bir ücrete tabiidir. Peki Kuruluş Osman dizi setinin ziyaret ücreti ne kadardır? 2024 yılı için henüz kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, 2023 yılında dizi setinin 300 TL’ye ziyaret edildiği bilinmektedir.

Muhabir: Ömer ARAZ