Kuşadası'nda, Çarşamba günleri otogar karşısında tekstil üzerine kurulan ve kentin simgelerinden biri olarak bilinen semt pazarı bugün de güne yoğun başladı. Sabah erken saatlerde kurulan tezgahlarda yazlık ürünler büyük rağbet görürken, özellikle, sabah saatlerinde Ege Port Limanı'na 7 bin yolcu ve mürettebatı ile demirleyen dev kruvaziyer Odeyssey Of The Seas yolcularının pazardaki yoğunluğu gözlerden kaçmadı. Havaların ısınması ve turizm sezonunun açılmasıyla pazardaki hareketlilik beraberinde bereketi de tezgahlara taşırken, pazar esnafı zor geçen kış sezonunun ardından yeni sezonu hem maddi hem de manevi açıdan toparlanma süreci olarak değerlendirdi.

''KRUVAZİYER YOLCULARIN PAZARA YOĞUN İLGİSİ VAR''
Sezonun gelmesi ile birlikte, tezgahlarda özellikle yabancı uyruklu vatandaşlardan yana satışların yükseldiğini anlatan pazar esnafı, ''Limana gemilerin gelmesi ve otellerde doluluğun başlamasıyla birlikte işlerimiz açılmaya başladı.Turistler, soluğu pazarda alıyor. Tişört, ayakkabı, züccaciye, çanta, hediyelik eşya, eşofman takımı, Türk motifli hediyelik eşya ve futbol takımlarının formalarına ilgi çok fazla. Fiyatlarımız makul. 100 TL'den başlıyor günlük kullanım tekstil ürünlerimiz. Dünyada kendini gösteren savaş, ülkede artan maliyetler özellikle kış sezonunda bizleri çok zorladı. Esnaf olarak dileğimiz satışlarımızın sezon sonuna kadar aynı şekilde devam etmesi.'' sözlerine yer verdi.

''KUŞADASI PAZARLARINDA HERŞEY VAR''
Yaz tatillerinde, iki oğlu ve eşi ile birlikte Kuşadası'na tatile geldiğini anlatan Hollandalı 46 yaşındaki Luca Liam ise, Türkçe'yi tatil boyunca gezdiği kentlerde öğrendiğini belirterek,''Sabah erken saatte, Odeyssey Of The Seas kruvaziyeriyle Kuşadası'na geldik. Meryem Ana'ya daha önce gittiğimiz için birkez daha kenti gezmek istedik. Pazarları çok seviyoruz ve insanları çok iyi. Çocuklara Galatasaray forması aldık. Burada herşey var. Herkesi Kuşadası'na tatile bekliyoruz.''dedi.



