Ceviz üretim tesislerini gezme imkanı yakaladıklarını belirten Atıgan, "Gezi sırasında kestane bahçesindeki fidan çeşitleri ve hastalıklar hakkında bilgiler aldık. Kestane fidanının nasıl aşılandığını uygulamalı olarak bizlere anlatıldı. Aşı bandını iyice sararak açık bir kısmın kalmaması, çiğden etkilenmemesi gerektiği ve aşı bandının 15 gün kalması gerektiği konusunda önemli bilgiler alındı" dedi.
KESTANE ŞEKERİ ÜRETİMİ
Kestane şekeri yapan işletme tesislerinin de gezildiğini dile getiren Atıgan, "Burada kestanenin şekerleme yapılarak sanayileşmenin nasıl gelişmiş olduğu görüldü" ifadelerini kullandı. Atıgan, kestanenin yoğun olarak üretildiği Aydın'da bu tür işletmelerin artması gerektiğini vurguladı.Atıgan, çiftçilerin pratik bilgiler edinmesi, üretim kalitesinin arttırması amacıyla bu tür gezilere bundan böyle ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.
Muhabir: Yazar Silinmiş



