Televizyon ekranlarının sevilen ismi Kenan İmirzalıoğlu, gerek yaptığı televizyon programlarıyla gerekse yer aldığı dizi ve filmleriyle adından söz ettirmektedir. Uzun süredir sunucu olarak kariyerine devam eden Kenan İmirzalıoğlu Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında karşımıza çıkıyor. Kenan İmirzalıoğlu bu bağlamda en çok yaşı ile araştırılmaktadır.

Kenan İmirzalıoğlu kaç yaşında başta olmak üzere ünlü oyuncu hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık!

Kenan İmirzalıoğlu Kaç Yaşında?

18 Haziran 1974 tarihinde dünyaya gelen Kenan İmirzalıoğlu, günümüz itibarıyla 49 yaşındadır.

Yer aldığı televizyon dizileri, filmleri ve sunduğu programlar sayesinde sıkça konuşulan ünlü isim, karakteristik özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Bu kapsamda Kenan İmirzalıoğlu burcu ile de oldukça araştırılmaktadır. Kenan İmirzalıoğlu’nun doğum tarihi itibarıyla İkizler burcu olduğu bilinmektedir.

Kenan Imirzalioglu Kac Yasinda 4

Kenan İmirzalıoğlu Nereli?

Kenan İmirzalıoğlu kaç yaşında sorusunun yanında, başarılı oyuncunun memleketi de oldukça merak edilmektedir. Kenan İmirzalıoğlu’nun doğum yeri Ankara’dır.

Peki, Kenan İmirzalıoğlu aslen nereli? Kenan İmirzalıoğlu ailesinin kökeni gereği, Bozulus Türkmenlerinden gelmektedir. Babası ise Kırıkkalelidir. Dolayısıyla Kenan İmirzalıoğlu, aslen Kırıkkalelidir.

Kenan İmirzalıoğlu Eğitimi

Kenan İmirzalıoğlu kaç yaşında ve nereli konusundan ziyade, ünlü ismin kariyeri de büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda başarılı oyuncunun kariyeri konusuna, öncelikle Kenan İmirzalıoğlu’nun eğitimi ile başlayalım…

Kenan İmirzalıoğlu ortaokul ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlamış, Ankara Çankaya Bahçelievler Deneme Lisesinden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Kenan İmirzalıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazanan ünlü isim, bu okulda Matematik bölümünden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi sürecinde televizyon dünyasına yavaş yavaş adım atmaya başlayan Kenan İmirzalıoğlu, bu yıllarda mankenliğe başlamıştır.

Kenan Imirzalioglu Kac Yasinda 3

Kenan İmirzalıoğlu Kariyeri

Kena İmirzalıoğlu 1997 tarihinde Best Model of Turkey yarışmasına katılmış ve birinci olmuştur. Bu yarışmadaki derecesinin ardından ise 10. Best Model of the World yarışmasında ülkemizi temsil etmiş ve yeniden birinci olmuştur.

Bu kapsamda Kenan İmirzalıoğlu boyuyla da oldukça dikkat çekmektedir. Oldukça uzun olan best modelin boyunun 191 cm olduğu bilinmektedir.

Best model yarışmalardaki birinciliklerinin ardından tanınmaya başlayan Kenan İmirzalıoğlu, dizi tekliflerini de ilk defa bu dönemde almaya başlamıştır. Peki Kenan İmirzalıoğlu kaç yaşında oyuncu olmuştur? Kenan İmirzalıoğlu, oyunculuğa Osman Sınav’ın 1998 yılında yayınlanan Deli Yürek adlı dizisiyle adım atmıştır.

Ünlü isim 24 yaşındayken oyunculuğa başlamıştır. Deli Yürek ile parlayan Kenan İmirzalıoğlu, yine Osman Sınav imzalı Deli Yürek Bumerang Cehennemi adlı sinema filminde de yer almış ve oldukça tanınır hale gelmiştir.

Bu yapımların ardından oyunculuk alanında kendini geliştirmek isteyen Kenan İmirzalıoğlu, eğitim için ABD’ye gitmiştir. Türkiye’ye döndüğünde ise 2003 yılında yayınlanan Alacakaranlık adlı televizyon dizisinde, Uğur Yücel ile başrolü paylaşmıştır.

Uğur Yücel ile yollarının kesişmesinin ardından kariyerinde oldukça ilerleyen Kenan İmirzalıoğlu, yine Uğur Yücel’in yönetmenliğini üstlendiği Yazı Tura adlı sinema filminde yer almıştır. Yazı Tura’da Olgun Şimşek ile başrolü paylaşan Kenan İmirzalıoğlu, bu filmle Adana Altın Koza Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü almıştır.

Oyunculuk konusunda yükselmeye devam eden Kenan İmirzalıoğlu, bu filmin ardından Acı Hayat, Yandım Ali, Kabadayı ve Ejder Kapanı gibi başarılı yapımlarda boy göstermiştir. En büyük başarısını ise 2009 yılında izleyiciyle buluşan, Ezel dizisindeki karakteriyle yapmıştır.

Bu dizideki başarısının ardından Türk jönleri arasında yer almaya başlayan Kenan İmirzalıoğlu Karadayı, Uzun Hikaye, Cingöz Recai ve Mehmed: Bir Cihan Fatihi adlı dizi ve filmlerde yer almıştır. 2019 yılından itibaren de ATV ekranlarının popüler yarışma programı olan Kim Milyoner Olmak İster’in sunuculuğunu üstlenmektedir.

Kenan Imirzalioglu Kac Yasinda 1

Kenan İmirzalıoğlu Dizi ve Filmleri

Kenan İmirzalıoğlu’nun oldukça başarılı kariyerini inceledik. Şimdi de Kenan İmirzalıoğlu’nun yer aldığı TV dizileri ve sinema filmlerine bir göz atalım…

Yayınlandığı tarihten itibaren ses getiren Kenan İmirzalıoğlu dizileri kronolojik olarak aşağıda yer almaktadır:

  • Deli Yürek (1998)
  • Hayat Bağları (20019
  • Alacakaranlık (2003)
  • Acı Hayat (2005)
  • Ezel (2009)
  • Karadayı (2012)     
  • Mehmed: Bir Cihan Fatihi (2018)

Kenan İmirzalıoğlu TV dizilerinin yanı sıra, dijital platformlarda da boy göstermiştir. Bu kapsamda ünlü isim, Blu TV’nin ünlü dizisi Alef’in baş rolü olarak yer almıştır. Ayrıca yakında yayınlanacak olan Ayrılık Da Sevdaya Dahil adlı dijital yapımda da yer alacağı bilinmektedir. 

Kenan Imirzalioglu Kac Yasinda 5

Kenan İmirzalıoğlu filmleri ise kronolojik olarak aşağıdaki gibidir:

  • Deli Yürek: Bumerang Cehennemi (2001) 
  • Yazı Tura (2004)
  • Son Osmanlı Yandım Ali (2006)
  • Kabadayı (2007)
  • Ejder Kapanı (2010)
  • Uzun Hikaye (2012)
  • Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü (2017)

Kenan Imirzalioglu Kac Yasinda 6

Kenan İmirzalıoğlu Evli Mi? Eşi Kim?

Kenan İmirzalıoğlu kaç yaşında, nereli ve başarılı oyuncunun kariyerini inceledik. Şimdi de ünlü ismin özel hayatına dair detaylara yer verelim… Kenan İmirzalıoğlu eşi Sinem Kobal ile 2016 yılında dünya evine girmiştir.

Ünlü çiftin çok konuşulan düğünü ise Ayvalık’ın Cunda Adası’nda olmuştur. Kenan İmirzalıoğlu Sinem Kobal çifti Cunda’nın Ortunç Koyu’nda denize nazır bir düğünle dünyaevine girmiştir.

Kenan Imirzalioglu Kac Yasinda 8

Kenan İmirzalıoğlu Çocuğu Var Mı?

Başarılı ismin özel hayatı kapsamında merak edilen bir diğer konu ise Kenan İmirzalıoğlu’nun çocuğu var mı sorusudur. Kenan İmirzalıoğlu Sinem Kobal ile olan evliliğinden iki kız çocuğa sahiptir.

Ünlü çift, ilk defa 2020 yılında anne- baba olmuş ve Lalin’i kucaklarına almıştır. Bu kapsamda Kenan İmirzalıoğlu kaç yaşında baba olmuştur sorusu da karşımıza çıkmaktadır. 46 yaşında baba olan ünlü ismin ikinci çocuğu Leyla ise 2022 yılında dünyaya gelmiştir.

Kenan İmirzalıoğlu Sinem Kobal Yaş Farkı Kaç?

İstanbul doğumlu olan Sinem Kobal,14 Ağustos 1987 yılında dünyaya gözlerini açmıştır. Günümüz itibarıyla 36 yaşında olan Sinem Kobal ve Kenan İmirzalıoğlu arasında ise 13 yaş fark bulunmaktadır.

Kenan Imirzalioglu Kac Yasinda 7

Sinem Kobal Kimdir?

Ünlü oyuncu Sinem Kobal Kenan İmirzalıoğlu’nun eşi olarak karşımıza çıkmanın yanında ünlü bir oyuncudur. Selena karakteri ile tanıdığımız Sinem Kobal, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin sahne ve gösteri bölümünden mezun olmuştur. Ancak başarılı oyuncunun tiyatro kariyeri, henüz 13 yaşında ve Dormen Tiyatrosu’nda başlamıştır.

Sinem Kobal 2006 ve 2009 yılları arasında yayınlanan Selena dizisiyle ‘En Sevilen Türk Kadın Oyuncu’ ödülünü kazanmıştır. Bu diziyle oldukça ünlenen Sinem Kobal, 2010 yılının popüler dizileri arasında yer alan Küçük Sırlar’ın baş rolleri arasında yer almıştır. Bu dizide ise Burak Özçivit, Merve Boluğur, Kadir Doğulu ve Birkan Sokullu gibi ünlü isimlerle birlikte oynamıştır.

Aydınlı genç mucit, görenleri hayrete düşürüyor: Destek bekliyor Aydınlı genç mucit, görenleri hayrete düşürüyor: Destek bekliyor

Kariyerinde oldukça ilerleyen Sinem Kobal, ilk filmi 2010 yılında vizyona giren Romantik Komedi’de yer almıştır. Bu filmde Engin Altan Düzyatan ile baş rolü paylaşan Sinem Kobal, serinin ikinci filmini 2013 yılında çekmiştir.

Ekranlara 2015 yılında veda eden Sinem Kobal’ın son dizisi ise Analar ve Anneleri olarak karşımıza çıkmaktadır. 2016 yılında Kenan İmirzalıoğlu ile hayatını birleştiren başarılı oyuncu, 2020 yılında ilk defa anneliği tatmış ve 2022 yılında ikinci çocuğunu kucağına almıştır.

Muhabir: Ömer ARAZ