Aydın'ın pek çok mahallesinde sorun olan imam eksikliği Karacasu'ya bağlı Tekeliler Mahallesinde de yaşanıyor. Taşımalı eğitim sonucu köyler okulsuz kalırken şimdide imamsızlık sorun oluyor. Mahallede bulunan cami imamsız kalırken cemaat yıllardır imam bekliyor. Vakit namazlarında merkezi sistemden ezan okunmasına rağmen cami kaderine terk edilmiş durumda. İmam eksikliğinin köyde imamın kalacağı lojman olmamasından kaynaklandığı dile getiriliyor.

Nazilli’de “Kent Konseyi” iptal edildi
Nazilli’de “Kent Konseyi” iptal edildi
İçeriği Görüntüle

Karacasunun Bu Koyunde Cami Var Ezan Var Imam Yok 654998 3E2A71

Köyün eski camisi yenisinin yapılması sebebiyle viraneliğe dönerken yeni caminin de akıbetinin aynı olmaması temenni ediliyor. Eski tarihi ve kültürel bir değerinin olup olmadığı da merak konusu olurken köylüler bu camiyi koruma altında olarak bildiklerini dile getirdi.

Karacasunun Bu Koyunde Cami Var Ezan Var Imam Yok 654998 E1C151

Köy sakinlerinden Metin Mak, "Bir de lojman eksikliğimiz var. Lojman istiyoruz biz. Lojman olmadığı için imam da yok. Atanan imam yok diye kalmıyor gidiyor. Köy kahvesinin üstüne yapılacaktı. Seçimden önce söz verildi. Ama seçim geçince hepsi unutuluyor" ifadelerini kullandı.

Karacasunun Bu Koyunde Cami Var Ezan Var Imam Yok 654998 21E006

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK