Yaz mevsimi yaklaştıkça tatil yerleri ile ilgili merak edilenler artıyor. Bu konuda şehirlerin ve bölgelerin birbirlerine uzaklıkları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. En çok tercih edilen tatil yerlerinden olan Kuşadası’na İzmir’den ya da İzmir yolundan gidecek tatilciler  İzmir Kuşadası kaç km sorusuna yanıt arıyor.

İzmir’den Kuşadası’na nasıl gidilir başta olmak üzere yolculuk hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık. İşte ayrıntılar…

İzmir Kuşadası Kaç km?

Kuşadası, İzmir’e yakınlığı nedeniyle en çok tercih edilen tatil lokasyonları arasında yer alıyor. Durum böyle olunca iki konum arasındaki mesafe de çokça araştırılıyor.

İzmir Kuşadası arasındaki mesafe aşağıdaki gibidir:

  • İzmir Merkez’den Aydın Kuşadası arası uzaklık E87 üzerinden 99,4 km, D550 üzerinden ise 81,8 km’dir.

Izmir Kusadasi Kac Km 1

İzmir Kuşadası Arası Kaç Saat Sürüyor?

İzmir Kuşadası kaç km sorusundan sonra İzmir Kuşadası kaç saat sürüyor sorusu da tatilciler tarafından ilgi gören konulardandır.

İzmir Kuşadası arası kaç saat sorusunun yanıtı şu şekildedir:

  • İzmir ve Kuşadası arası mesafe E87 güzergahından 1 saat 22 dakika, D550 güzergahından ise 1 saat 28 dakika sürmektedir.

İzmir'den Kuşadası'na Nasıl Gidilir?

İzmir Kuşadası kaç km olduğunu ve kaç saat sürdüğünü öğrendik. Bu konuların ardından İzmir’den Kuşadası’na nasıl gidileceğine bakalım.

İzmir’den Kuşadası’na ulaşım oldukça kolay şekilde sağlanır. Bunun nedeni bu iki yer arasında seyahat etmek için birçok ulaşım aracı kullanılabilmesidir. İzmir’den Kuşadası’na kendi aracınızla, otobüsle, trenle veya dolmuşla gitmek mümkündür.

Izmir Kusadasi Kac Km 4

Eski futbolcu Mutlu’nun organları umut olacak Eski futbolcu Mutlu’nun organları umut olacak

İzmir'den Kuşadası'na Özel Araçla Nasıl Gidilir? 

İzmir’den Kuşadası’na özel aracınızla kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Bu konuda kullanabileceğiniz birçok güzergah bulunuyor.

İzmir’den Kuşadası’na kendi aracınızla ulaşmak için şu güzergahları tercih edebilirsiniz:

  • İzmir’de otobanı kullanarak Selçuk ilçesine ardından Kuşadası’na geçebilirsiniz. Ancak otobanın ücretli olduğunu unutmayın.
  • Otoban kullanmak istemezseniz İzmir Gaziemir yönünde giderek Menderes ve Torbalı üzerinden Kuşadası’na ulaşabilirsiniz.
  • Kendi aracınızla İzmir’den Kuşadası’na giderseniz bu yolculuk ortalama 1 saat 30 dakika sürüyor.

Izmir Kusadasi Kac Km 6

İzmir'den Kuşadası'na Otobüsle Nasıl Gidilir?

İzmir’den Kuşadası’na özel aracınız dışında otobüsle de ulaşım sağlanabiliyor. İzmir Otogarı’ndan kalkan Kuşadası otobüsleriyle Kuşadası’na gidebilirsiniz.

İzmir Kuşadası otobüs seferlerini günün her saatinde bulmak mümkün. Ayrıca İzmir Kuşadası arasında seyahat etmek için seçebileceğiniz farklı otobüs firmaları da bulunuyor. İnternet üzerinden, İzmir Otogarı, Kuşadası Otogarı veya seyahat acentelerinden bilet alabilirsiniz.

  • İzmir Kuşadası arası otobüsle yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika sürüyor.

Izmir Kusadasi Kac Km 3

İzmir Kuşadası Tren Var Mı?

İzmir Kuşadası tren var mı sorusu tren yolculuğunu tercih eden tatilciler tarafından merak ediliyor. İzmir’den Kuşadası’na gitmek için tren yolculuğu kullanılabiliyor.

Basmane-Denizli ya da Göller Ekspresi tren seferlerine binerek Kuşadası’na 13 km uzaklıktaki Çamlık Tren İstasyonu’na ulaşabilirsiniz. Tren istasyonundan sonra bölgede bulunan dolmuş ya da otobüslerle Kuşadası merkeze gidebilirsiniz.

  • İzmir Kuşadası arası tren yolculuğuyla ortalama 2 saat 15 dakikada katediliyor.

İzmir Kuşadası Dolmuş Var Mı?

İzmir Kuşadası arasında tercih edilen diğer ulaşım araçlarından biri dolmuşlardır. İzmir Otogarı’ndan Kuşadası Otogarı’na giden dolmuşlara binerek bu iki yer arasında seyahat edebilirsiniz.

İzmir Kuşadası dolmuş seferleri yarım saatte bir bulunuyor. İzmir Otogarı’ndan Kuşadası’na giden ilk dolmuşun kalkış saati 07.30, son dolmuşun kalkış saati ise 21.30’dur. Bu iki otogar arasındaki yolculuk yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor.

Izmir Kusadasi Kac Km 5

İzmir Havaalanı'ndan Kuşadası'na Nasıl Gidilir?

İzmir dışından gelen yolcular İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indikten sonra Kuşadası’na nasıl gideceklerini merak ediyor. Adnan Menderes Havalimanı ile Kuşadası arası 80 km’dir.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Kuşadası’na gitmenin yolları aşağıdaki gibidir:

  • Havalimanında bulunan HAVAŞ otobüsleri ile Kuşadası’na ulaşabilirsiniz.
  • Adnan Menderes Havalimanı’nın önünde bulunan istasyonu kullanarak Kuşadası’na 13 km uzaklıktaki Çamlık İstasyonu’na gidebilirsiniz.
  • Havalimanından kiralayacağınız araçla İzmir Kuşadası arasında yolculuk yapabilirsiniz.
  • Havalimanındaki taksi durağındaki taksicilerle pazarlık yaparak uygun bir fiyata taksiyle Kuşadası’na gidebilirsiniz.

Adnan Menderes Havalimanı’ndan Kuşadası’na yolculuk süresi seçeceğiniz ulaşım yoluna göre değişik gösterir

Muhabir: Ömer ARAZ