Son zamanların modaya yön veren markalarını bünyesinde barındıran Inditex, satışa sunduğu ürünleriyle ülkemizde oldukça popülerdir. Bu kapsamda çok sayıda markayı bünyesinde barındırmakta ve her marka farklı tarzlara hitap etmektedir. Peki, Inditex markaları kimin? İşte detaylar…

Inditex Markaları Kimin?

Inditex markaları ve ürünlerinin yanı sıra, bir konuda daha sıkça araştırılmaktadır. O konu ise Inditex Grup kime ait sorusudur.  Sorunun cevabı olarak karşımıza, Amancio Ortega Gaona çıkmaktadır.

Inditex’in sahibi olan Amancio Ortega Gaona; Zara, Oysho ve Stradivarius gibi popüler markaların sahibidir. İspanyol bir iş insanı olarak bilinmekte ve dünyanın en zengin yirmi beş kişisi arasında yer almaktadır. Bu kapsamda Inditex markaları hangi ülkenin sorusu da cevap bulmakta ve İspanya olarak karşımıza çıkmaktadır.

Inditex Markalari Kimin 5

Amancio Ortega Gaona Kimdir?

Inditex markaları kimin sorusuna Amancio Ortega Gaona cevabını vermiştik. Şimdi de bu iş insanını biraz yakından tanıyalım… Amancio Ortega Gaona 28 Mart 1936 yılında dünyaya gelmiştir. Günümüz itibarıyla 88 yaşında olan iş insanı, İspanya’nın Leon kentinde doğmuştur.

Demiryolu işçisi olarak iş hayatına atılan iş insanı, küçük yaşta tekstil sektörüne atılmış ve bu alanda kendini geliştirmiştir. Bu kapsamda Amancio Ortega, küçücük bir dükkandan dünya markaları yaratmasıyla bilinmektedir.

Inditex Markalari Kimin 1

Inditex Ne Zaman Kuruldu?

Tekstil sektörüne küçük yaşlarda atılan Amancio Ortega, Galiçya'daki çeşitli giyim mağazalarında çırak olarak çalışmaya başlamıştır. Bu kapsamda işi öğrenen Ortega,1972 ilk firması olan Confecciones Goa'yı kurmuş ve bornoz üretmeye başlamıştır. 1975 yılında ise ilk mağazası olan Zara’yı açmıştır.

Ürünleri oldukça sevilen Amacio Ortega; zamanla işleri büyütmüş ve Avrupa, Amerika, Asya gibi birçok kıtaya mağaza açmıştır. Günümüzde de oldukça popüler olan Inditex Grup’un %59,29 oranındaki hisselerine sahiptir.

Inditex Markalari Kimin 6

Inditex Markaları İsrail Malı Mı?

Inditex markaları kimin sorusunun yanı sıra, bu markaların Gazze’ye savaş açan İsrail ile ilişkisi olup olmadığı da oldukça merak edilmektedir. Peki Inditex markaları İsrail’in mi? 1975 yılında müşterisiyle buluşan Inditex, İspanyol merkezli olarak kurulan ve dünyadaki en büyük hazır giyim markasını oluşturan şirketlerden biridir.

Babanın emeği kızına umut oluyor Babanın emeği kızına umut oluyor

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı insanlık dışı soykırım esnasında yeni bir koleksiyon çıkartan Zara’nın, büyük ses getiren reklam kampanyası ile İsrail’e destek verdiği iddia edilmiştir. Çünkü reklam kampanyasında yer alan mankenler, enkaz ve cesetleri andıran bir stüdyonun içinde modellik yapmıştır. Bu kapsamda Zara İsrail’i destekliyor mu sorusu sıkça araştırılmıştır.

Bu reklamın ardından sosyal medya kullanıcıları ayağa kalkmış ve Zara’yı boykot çalışmalarına başlamışlardır. Dolayısıyla Zara İsrail’in mi sorusu iyice merak konusu olmuştur. Ancak yukarda da belirttiğimiz gibi Inditex markaları, İspanyol merkezli olarak kurulmuştur ve İsrail’e ait markalar arasına girmemektedir.

Inditex Markaları Boykot Mu?

Amancio Ortega Gaona’nın Zara adına yaptığı reklam kampanyasının ardından vatandaş, Inditex Grup’u boykot etmeye başlamıştır. Bu kapsamda Inditex Grup’a dahil olan markalar, çoğu vatandaşın boykot listesine girmiştir. Çünkü Amancio Ortega, İsrail’in Gazze’ye saldırdığı zamanlarda bir reklam afişi bastırmıştır ve bu afiş İsrail’i destekleyici bazı ögeler içermektedir.

Bu sebeple Inditex markaları kimin sorusu sıkça araştırılmış ve Inditex Grup İsrail malı olarak nitelendirilmiştir. Dolayısıyla Inditex Grup bünyesinde bulunan Zara, Oysho, Pull and Bear ve Stradivarius israili destekliyor mu sorusu sıkça araştırılmaktadır. Özellikle Inditex Grubu Türkiye, bu kapsamda en çok merak edilendir.

Ancak Indtex Grup’un İspanyol merkezlidir ve İsrail ile bir ilişkisi olmadığı bilinmektedir.

Inditex Markalari Kimin 3

Inditex Markaları Nelerdir?

Inditex markaları kimin sorusuyla birlikte bu markaların hangisi olduğu da sıkça araştırılmaktadır. Çünkü Inditex Grup, farklı tarzlara hitap eden birçok markayı bünyesinde barındırmaktadır.

Inditex markaları nelerdir sorusunun cevabı ise aşağıda yer almaktadır:

  • Zara
  • Bershka
  • Pull&Bear
  • Massimo Dutti
  • Stradivarius
  • Oysho
  • Uterqüe
  • Zara Home

Inditex Markalari Kimin 4

Pull and Bear Boykot Mu? Kimin?

Pull and Bear, 1991 yılında Zara’nın, dolayısıyla Inditex Grup’un bünyesine katılmış bir markadır. Bu marka daha çok gençlere hitap etmekte ve onlar için tasarlanmış ürünler satmaktadır. Bununla birlikte Zara ve Inditex Grup bünyesine dahil olduğunun bilinmesi, İsrail’e karşı boykot listesinde bulunuyor mu sorusunu karşımıza çıkartmaktadır.

Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi Inditex ve dolayısıyla Pull and Bear bir İspanyol markasıdır. Dolayısıyla İsrail ile bir ilişkisi yoktur.

Zara İsrail’i Destekliyor Mu?

Peki Zara İsrail’i destekliyor mu? Zara’nın büyük gündem reklam afişinin ardından markanın İsrail’i destekleyip desteklemediği oldukça merak konusu olmuştur. Çünkü Zara bu afişlerde beyaz zemin üzerine, ceset ve enkaz dolu figürler yerleştirmiştir. Bu kapsamda Amancio Ortega, reklam afişlerini kaldırsa da konuyla alakalı bir açıklama yapmamıştır.

Dolayısıyla vatandaş Zara’yı boykot etmeye başlamıştır. Öyle ki Zara’nın satışları bir hayli düşmüştür. Ancak Zara’nın bu reklam afişlerini İsrail’i destek amaçlı yapmadığı söylenmektedir. Amancio Ortega Gaona bu konu hakkında bir açıklama yapmasa da afişlerin İsrail’in Gazze’ye saldırısından önce tasarlandığı bilinmektedir. Bu kapsamda Zara, İsrail’i desteklememektedir.

Sık Sorulan Sorular

Inditex markaları kimin ve bu markaların İsrail ile olan ilişkisini açıkladık. Şimdi de vatandaşın bu konu hakkında merak ettiği diğer detaylara değinelim…

Mango Inditex mi?

Inditex Grup birçok giyim markasında bünyesinde barındıran bir hazır giyim şirketidir. Vatandaşlar ise hangi markaların Inditex Grup’a dahil olduğunu oldukça merak etmektedir. Bu kapsamda Mango en çok merak edilen marakalar arasındadır. Ancak Mango Inditex Grup bünyesinde yer alan markalardan değildir.

Oysho Inditex mi?

Genellikle spor ve ev giyim üzerine ürün satışa sunan Oysho, Inditex markası olup olmadığı konusunda oldukça merak konusudur. Inditex bünyesinde yer alan markalar arasında bulunan Oysho, Inditex Grup’un aktif giyim kategorisini oluşturmaktadır.

H&M Inditex  mi?

Peki H&M Inditex Grup içerisinde yer alan markalar arasında mı? Birçok ürün çeşidi ve kategorisiyle müşteriyle buluşan H&M, Inditex Grup markaları içerisinde yer almamaktadır. Ancak ürünleri, Inditex Grup’un çoğu markasıyla benzerlik göstermektedir. Dolayısıyla Inditex markaları içerisinde yer alıp almadığı sıkça araştırılmaktadır.

Muhabir: Ömer ARAZ