Germencik'in Mesudiye Mahallesi'nde 20 dönüm alan üzerinde kurulu bulunan ve yaklaşık 160 esnafın faaliyet gösterdiği sanayi sitesinde, çeşitli zamanlarda yaşanan hırsızlık olayları, sanayi esnafının canını sıktı. Hırsızlık olayları ile ilgili esnaflardan gelen şikayetler üzerine açıklamalarda bulunan Germencik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bilgin Balat, sanayiye MOBESE kameraları takılması için yetkilileri göreve çağırdı.

"DIŞARIYA BİR ÇÖP TENEKESİ DAHİ BIRAKAMIYORUZ"


Sanayide 35 yıllık esnaf olan Başkan Balat, "Sanayimizde hırsızlık olayları yaşanıyor. Yetkililerden buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Çalınacak diye dükkanımızın dışına bir hurda, bir çöp tenekesi dahi bırakamıyoruz. Dükkanlar kapandıktan sonra sanayide akşamları kimse olmadığı için hırsızlara meydan doğuyor. Birkaç esnafımızın dükkanına girilip, değerli eşyaları, tamir takımları alındı. Esnafımızın durumu zaten ortada, hırsızlık olaylarının önlenmesi için yetkililerden yardım talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili MOBESA kamerası istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DÜKKANINA ÜÇ KERE HIRSIZ GİRDİ


25 yıllık sanayi esnafı Barış Bülbül de, "Sadece benim dükkanımda üç defa hırsızlık olayı yaşandı diye hatırlıyorum. Benim gibi birçok arkadaşım mağdur. Bu konuda önlem alınması lazım, ama MOBESE kamerası olur, ama bekçi olur. Sevgi büyüklerimizden, yetkililerden yardım bekliyoruz. Yardım talebimiz karşılık bulursa mutlu oluruz" dedi.