Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan davulcuları da işbaşı yaptı. Pandemi tedbirleri nedeniyle 2 yıl gibi uzun bir aradan sonra tekrar sahalara dönen davulcular, sahur ve iftar vaktinde mesaiye başladı. Tüm yurtta olduğu Nazilli’de de davulcular sokak sokak dolaşarak vatandaşları manilerle sahura kaldırarak özlenen geleneği tekrar yerine getiriyor.

‘VATANDAŞLARIMIZ DAVULU ÇOK ÖZLEDİ’


Yaklaşık 10 yaşından bu yana baba mesleği olan davulculuğu yapan 74 yaşındaki Muzaffer Demir, Nazilli halkının davulu çok özlediğini belirtti. Demir, “2 yıl aradan sonra davulcu arkadaşlarımızı ve tabi ki halkımız davulu özledi. 2 yıl pandemi tedbirlerinden dolayı çıkamadık gerçekten herkese olduğu gibi bizler için zor bir süreçti. Bugünümüze şükürler olsun. Sahur için gece saat 03:00’te çıkıyoruz. Ramazan davulu bir gelenek. Atalarımızdan bizlere kalan bir hediye. Bizler de bu geleneği yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gerçekten vatandaşlarımız da çok özlemiş Ramazan davulunu. Davulsuz Ramazan olmaz” diye konuştu.

‘RAMAZAN’IN TADI DAVUL’


Ünsal Çelik, ise uzun bir ardan sonra davul çalmaya başladıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Bu Ramazan ayında tekrar davullara kavuştuk. Tedbirlere uygun halen daha salgın hastalığına uygun çalışmalarımız devam ediyor. Gerçekten bizler de çok özlemiştik. Ramazan ayının tadı bence davulcular. İnşallah Allah bir daha bizlere o kötü günleri yaşatmaz” dedi.