Özel hayatında ayyuka çıkan kaset kumpası iddiaları kamuoyunda yayılan İnal, Temmuz ayında projelerinin engellendiğini iddia edip sağlık sorunlarını bahane ederek görevi bırakmıştı. Kısa bir süre sonra "Büyüklerim beni görevden aldı" diyen İnal, Karacasu Belediyesinin yeni yönetimine eleştiri getirmekten de geri durmadı. Görev yaptığı dönemde yol arkadaşları tarafından altının oyulduğunu ima eden İnal, yaptığı çıkışlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Görev yaptığı dönemde yaşananlar ve özel hayatındaki iddialar sebebiyle yaptığı çıkışlar yadırganan İnal'ın sözleri ise Aydın siyasetinde konuşuluyor.. Son olarak sosyal medya hesabından, "İlmi siyaset yapıyorum diye kahpe siyaset yapanlara and olsun ki bu arena size kalmaz" ifadelerini kullandığı bir paylaşım yapan İnal'ın kim ya da kimleri kast ettiği merak konusu oldu.
Paylaşımın ardından kendisine yöneltilen soruya cevap vermekten kaçınan İnal, "Onlar kendilerini biliyor. Zamanı gelince detaylı bir açıklama yapacağım" demekle yetindi.
İnal'ın çıkışları 'yeniden siyasete soyunuyor' yorumlarına neden olurken görev yaptığı dönemde sürekli muhalefet ve basınla ters düşen İnal'ın görevden ayrıldıktan sonra yol arkadaşlarını hedefe oturtması, öncesinde kabahati başka yerlerde arayıp zaman kaybı yaşadığı şeklinde yorumlandı. Bu konuda zaman zaman özeleştiri de yaptığı öğrenilen İnal, yanlış yönlendirildiğini ima eden söylemlerde bulunmuştu.