Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü kalpleri yumuşatan bir etkinliğe imza attı. 2024 Emekliler Yılı Türkiye Yüzyılının Emektarları Projesi kapsamında “Diktiğiniz Ağaçların Gölgesinde, Geçmişten Geleceğe” temalı etkinlik gerçekleştirildi. Okul Müdürü Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin’in ev sahipliğinde Sümerbank Alanı’nda düzenlenen programa Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkan Vekili Serkan Sevim, Aydın Barosu Nazilli temsilcisi Av. Emel Şahih, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, İlçe Sağlık Müdürü Şule Akbaş, Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Nazillide Sumerbank Emeklileri Unutmadi 465418 2E84307508Cce494Dea6Adc6899D9554

“SÜMERBANK’IN BAŞARISINDA SİZİN EMEĞİNİZ BÜYÜK”

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından programda günün anlam ve önemini okul müdürü Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin yaptı. Eskin Sümerbank emeklilerine hitaben yaptığı konuşmada “Geçmişteki değerli emeklerinizin anısına bir araya geldik. Sümerbank Türkiye’nin ekonomik ve sosyal hayatında önemli bir rol oynamış, endüstriyel kalkınmaya liderlik etmiş ve ekonomik alt yapıyı güçlendirmiştir. Sizler uzun yıllar boyunca emek vererek ülkemizin sanayi ve ekonomisine katkıda bulundunuz. Sümerbank’ın başarısında sizin emeğiniz büyük bir öneme sahiptir. Deneyim ve bilgileriniz genç nesillere ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Eğitim geleceği şekillendiren en önemli unsurdur. Sümerbank’ın mirası da bu önemli değeri vurgulamaktadır. Fabrikanın ruhuna yakışır şekilde eğitim almak için verdiğiniz çaba ülkemizin daha güçlü bir geleceğe ilerlemesine katkıda bulunacaktır“ dedi.

Nazillide Sumerbank Emeklileri Unutmadi 465418 F254Be4B33C42Deff5Fd2A807A640375

“EMEKLİLERE SAHİP ÇIKILSIN İSTİYORUZ”

Dr. Eskin, etkinlikte Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Faruk Baştepe’ye emekliler adına çiçek takdim etti. Baştepe konuşmasında, “Ben de Sümerbank emeklisiyim. Bizler artık yaşlandık. Bundan sonra rahat ve huzurlu yaşamak istiyoruz. Emeklilere sahip çıkılsın istiyoruz. hükümet büyüklerimizden emeklilere daha fazla etkinlik düzenlenmesini, gelirinde artış yapılmasını bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Nazillide Sumerbank Emeklileri Unutmadi 465418 611970A05Ec18688B0B5010E4496C4E5

“BU BİZİM AYIBIMIZ”

Emekliler üzerinden iktidarı eleştiren Nazilli Belediye Başkan Vekili Serkan Sevim, “Keşke siyasetçi olarak güzel şeyler söyleyebilseydim. Keşke 2024 Emekliler Yılı ilan edildiğinde emeklilerin yaşam standartlarının çok yüksek olduğu bir Türkiye’yi konuşabilseydik ama emeklilerimizin sefalet içinde yaşadığını bir yıl oluyor. Bu bizim ayıbımız. Umarım bundan sonraki süreçte iktidar emeklilerin yaşamı ve konforuyla ilgili her türlü iyileştirmeyi yapacak strateji ve politikaları üretmeye başlar. İçinde bulunduğumuz atmosfer bizim için çok kıymetli. Üreten Türkiye’nin sembolünün içindeyiz. Burada emek vermiş yüzlerce emeklimiz var. Biz Sümerbank ruhunu Nazilli’nin geleceğine taşıyacak bir vizyonla yola çıktık. İnşallah mahcup olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Arıcı CHP milletvekillerini ağırladı Başkan Arıcı CHP milletvekillerini ağırladı

Nazillide Sumerbank Emeklileri Unutmadi 465418 D5B6F9F2Fdb1Cf5Cd04Aa4C84Dd3E00E

Konuşmalarının ardından Nazilli Sağlık Meslek Yüsekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Öğretim Üyesi Dr. Ayçıl Özturan Şirin “Yaşlılık ve Beslenme” konulu, Fizyoterapi Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Dinçer Cüre “Yaşlılık ve Egzersiz” konulu sunumlarını yaptı. Program sonunda emekliler koro ve müzik grubu ile eğlence etkinlikleri gerçekleştirildi.

Nazillide Sumerbank Emeklileri Unutmadi 465418 0Eb9A8C477164F99E7Ea774Ae4176B86

Kaynak: HABER MERKEZİ