Esnaflardan Mehmet Aydın, turizm merkezlerine giden vatandaşların mutlaka Ortaklar’a uğrayıp çöp şiş lezzetini tattığını söyledi.


Ortaklar Mahallesi’nde 1960’lı yıllarda doğan ve Germencik Belediyesi’nce 2021 yılında coğrafi işaret tescili kazandırılan çöp şiş, meşhur lezzeti ile damak çatlatıyor. Yaklaşık 10 çöp şiş restoranının bulunduğu Ortaklar’da esnaflar, sabırsızlıkla yeni sezonun açılmasını bekliyor. Turizm merkezlerine gitmek için Türkiye’nin çeşitli illerinden yolan çıkan vatandaşların çöp şiş yemek için uğramadan geçmediği Ortaklar’da yaklaşık 45 yıldır faaliyet gösteren aile işletmesinde çalışan Mehmet Aydın, çöp şişin Ortaklar için önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Damak Catlan Cop 465385 5C48C5415Db6B71Cd8113F8A4956D176

Aydın Şehir Hastanesi'nde son durum! Aydın Şehir Hastanesi'nde son durum!

YOLCULUK ROTASINI DEĞİŞTİRİYORLAR


Çöp şişin Türkiye genelinde bilinen meşhur bir lezzet olduğunun altını çizen Aydın, “Ortaklar olarak, çöp şiş gibi çok önemli bir lezzete sahibiz. Mahallemizde bu lezzetten elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağlayan çok vatandaşımız var. Biz de coğrafi işaret tesciline sahip bu lezzetimize, sahip çıkıp, orijinalliğini koruyarak, müşterilerimize sunuyoruz. Çöp şiş lezzetini tatmak için yolculuk rotasını değiştiren çok sayıda vatandaşa şahit oluyoruz” dedi.

Damak Catlan Cop 465385 70Fa8Eb39Bc0982D7C31F1A32907D18C

DAHA LEZZETLİ


Şu anda işlerinde tam bir hareketlilik olmadığını anlatan Aydın, “Henüz turizm sezonu tam anlamıyla açılmadı. Sezon açıldığında işlerimiz çok daha güzel oluyor. Şu anda çöp şişle ilgili hareketlilik yok denecek kadar az. Bu aydan sonra işlerimizin açılacağını düşünüyoruz. Kuşadası, Didim, Şirince, İzmir, Bodrum gibi turizm merkezlerine giden vatandaşlarımız, mutlaka çöp şiş yemek için Ortaklar’a uğruyor. Bu lezzeti tatmak isteyen vatandaşlarımızı, esnaflar olarak en iyi şekilde ağırlayacağız” diye konuştu.
Çöp şiş yapımın basit olmadığını, tecrübe istediğini ve ender lezzetlerden biri olduğunu ifade eden Aydın, Ortaklar’da yapılan çöp şişin, diğer il ve ilçelerde yapılan çöp şişlerden daha lezzetli olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Muhabir: Emrah Dinçer