Aydın’da Berber Kuaför ve Güzellik Salonları Odası’nda 7 Ocak’ta kongre heyecanı yaşanacak. Efeler ilçesindeki Şoförler Odası’nda yapılacak olan kongre öncesi başkan adaylarından Serhan Avşar, Menderes Park’ta düzenlediği toplantısıyla, birlikte görev yapacağı yönetim kurulu ekibini tanıttı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda, Aydın Berber Kuaför ve Güzellik Salonları Odası Başkan Adayı Serhan Avşar ve ekibi, sarı renkli kravat ve fular takarak kongrede kendilerini temsil edecek olan sarı renge dikkat çekti. İş dünyasından birçok ismin de yer aldığı toplantıda Avşar ve ekibi, birlik ve beraberlik mesajı vererek kongre öncesi tüm üyelerden destek istedi.

“ODAMIZI BÜTÜN ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”


Alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan Avşar, başkanlığa adaylığını Eylül ayının ikinci haftasında açıkladığını hatırlatarak, “Toplantımızın hemen başında belirtmek isterim ki, burada olan arkadaşlarım, görünen yüzümüz temsil noktasında olan arkadaşlarımız. Biz hep söyledik, odamızı bütün üyelerimizle birlikte yöneteceğiz. Esnafların ve işletmecilerin oluşturduğu odalarda hiçbir zaman sen ben kavgası olmaz, çünkü işimizin özü hizmet etmek insanları mutlu etmektir, bu da derneklerimize, odalarımıza yansır. Bilinmelidir ki, esnaf hizmeti unutmaz, vefalıdır, sevgi doludur. Kendilerine hizmet eden, iş yapan başkanlara sevgi ve saygıyla karşılık verir. Esnaf ve işletme sahipleri kendilerinin refahına, hak ve menfaatlerinin korunmasına, kendini adayan fedakâr yöneticileri, kendilerini yeniledikleri sürece, asla yarı yolda bırakmaz, bu vefalı camia onlara, vefayla ve saygıyla davranacaktır.” diye konuştu.

“SEVGİYLE KARŞILANDIK, YOĞUN TEVECCÜH GÖRDÜK”


Mevcut yönetimin bu şartları yerine getiremediğini, metal yorgunluğunun ön plana çıktığını kaydeden Avşar, “Seçim çalışmaları sürecinde, planlı ve programlı bir çalışma yaptık. Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde buralara kadar geldik. Odamıza üye olan iş yeri sahiplerinin tamamına yakınını ziyaret ettik. Sevgiyle karşılandık, yoğun teveccüh gördük, hoş bir seda ile yolcu edildik. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Seçimli kongreler, esnaf arkadaşlarımızın en büyük bayramıdır. Özünde seçim ve demokrasi vardır, tek kişi yönetimini ve değişmezliği yıkacak, hep birlikte yönetimi ve yeniliği getirecek yetki de takdir de sandıktadır, siz değerli üyelerdedir. Kimse anadan doğma başkan değildir, başkanlıkta kıdem yoktur, sonsuza dek sürecek başkanlık da yoktur, kervan hizmet kervanıdır.” şeklinde konuştu.

“DÜNÜMÜZ HEBA OLDU, BU GÜNÜMÜZÜ DE HEBA ETMEYİN”


Herkesin zamanı gelince gideceğini, işini sevgiyle, hoşgörüyle yapanların geleceğini ifade eden Avşar, “Kongreler tahlil ve tespit dönemidir. Seçimde üyelerimizin, ferasetine, faziletine güvenim tamdır. Odamızın değerli üyelerine sesleniyorum, kimsenin hatırı için oy kullanmayın, size hizmet edecek, sizin hakkınızı arayacak, sizin yanınızda olacak kişiyi seçin. Dünümüz heba oldu, bu günümüzü de heba etmeyin. Esnaf ziyaretlerimiz sırasında ve adaylığımızı açıkladığımız basın toplantısında göreve gelmemiz halinde yapacak olduğumuz vaatleri açıklamıştık. Odamızı daha iyi yerlere getirmek için, üyelerimizin sosyal hayatına da bir nebze olsun renk katabilmek için olanca gücümüzle çalıştık. Vaatlerimizi belirli bir aşamaya getirmenin rahatlığıyla karşınızdayım. Bizim vaatlerimiz öyle söylenildiği gibi, hayal ürünü değil, çalışan yönetim için somut vaatlerdir. Yönetimimiz sırasında hayata geçecektir.” dedi.

“ŞEFFAF OLACAĞIZ”


Seçim vaatlerini açıklayan Avşar, “Şeffaf olacağız, üyelerimizin birlik ve beraberliğini en üst düzeye çıkaracağız, üyelerimizin sesini hem yerel hem genel yöneticilere en gür şekilde duyuracağız. Üyelerimizi iş yerlerinde ziyaret etmenin yanında, yıl içerisinde tüm üyelerimizin katılımıyla etkinlikler yapacağız. Odamız bünyesinde yardım fonu oluşturarak, üyelerimizin faydalanması sağlanacak, üyelerimiz arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine önem verilecek. Odamız malzeme ve teknik ekipmanı sağlayan firmalarla görüşüp en uygun fiyata temin edilmesini sağlayacaktır. En büyük sorunlarımızdan olan eleman sıkıntımızı çözmek adına, meslek liseleri, mesleki eğitim kurumları, halk eğitim merkezi ve İŞKUR gibi kurumlarla görüşerek çözüm yolları aranacak. Örneğin İŞKUR meslek edindirme programlarına berber kuaför ve güzellik salonları da iş kolu olarak katılması sağlanacaktır. Orta öğretimde okuyan öğrenciler okullarda ziyaret edilerek, dersleri sırasında mesleğimiz tanıtılarak, mesleğimiz özendirilecektir. Bankalar ve esnaf kefalet kooperatifleriyle iş birliği içerisinde olunarak, üyelerimizin destekleyici kredileri güncel piyasa oranlarından daha uyguna kullanabilmelerini sağlayacağız.” diye konuştu.

ÜYE VE AİLELERİNE DESTEK SAĞLAYACAK


Aydın’da artan yabancı uyruklu öğrencilerle müşteri iletişimi kurabilmek adına yabancı dil kursları ile anlaşma yaparak üyelerin uygun fiyatlarla dil öğrenmesini sağlayacaklarını belirten Avşar, “Özellikle odamıza üye olan spor salonları, diyetisyen, pilates, temizlik şirketleri, düğün salonları, restaurant ve özel hastane, rehabilitasyon ve bakım merkezleri benzeri iş yerleri ile anlaşmalar yapılarak üyelerimiz ve değerli ailelerinin bu iş yerlerinden daha uygun fiyatlarla faydalanmalarını sağlayacağız. Özellikle yerel yönetimlerle ve sivil toplum kuruluşları ile yakın ilişkiler içerisinde olarak üyelerimizin sosyal yaşantılarının her alanında kolaylık sağlayıcı faaliyetlerde bulunacağız. Çağımızın en etkili iletişim araçlarından sosyal medyayı en aktif şekilde kullanarak üyelerimizin sorunlarına en hızlı şekilde ulaşmanın yanında, projelerimizi faaliyetlerimizi sürekli üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşacak, her zaman şeffaf olacağız. İşletmeci ve çalışanlar olarak yorucu tempo içerisinde çalışıyoruz dinlenmeye ihtiyaç duyuyoruz. Otellerle anlaşarak üyelerimizin uygun fiyatlarla tatil yapmasını sağlayacağız. Somut vaatlerimizi açıkladıktan sonra, 2022 yılının Ocak ayında yapılacak seçimlerde oy pusulamızın renginin sarı renkte olduğunu belirtmek istiyorum. Sarı renkli pusulamız inşallah değişimin ve başarının rengi olacaktır. Birlikte başaracağız. Seçimlerimizin ve seçtiğimiz sarı renkli oy pusulasının hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İŞTE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ


Avşar’ın yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor: “Ümit Efe, Uğur Arbağ, Şakir Kocabıyık, Birkan Avdan, Coşkun Taşkıran, Şevket Türk.” Denetim kurulunda ise Ferit Altınkaya, Buğra Öztürk ve Hatice Gümüştaş bulunuyor. Yönetim kurulu yedek üye listesinde Cenan Akalın, Kenan Eriş, Cemal Beşparmak, Osman Şahin, Tamer Duman, Emre Korucu, Bahri Güngör yer alırken, denetim kurulu yedek üye listesi ise şu isimlerden oluştu: “Burcu Bayram, Özgür Atik ve Ahmet Ak.”