Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla Aydınlı 5 girişimci, Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret ederek devlet desteğiyle işletmelerde ürettikleri ürünleri tanıttı.
Avrupa KOBİ Haftası dolayısıyla KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger ile 5 KOBİ Temsilcisi, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Ziyarette Vali Aksoy’a ilde girişimcilere sağlayan devlet destekleriyle ilgili bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, “Avrupa KOBİ Haftası kapsamında KOSGEB’in desteklediği işletmelerle birlikte devlet büyüklerini ziyaret ederek ürettiği ürünleri arz ediyoruz. Bu desteklerin örnek olması, girişimciliğin yaygınlaşması, yeni girişimlerin ortaya çıkması adına çalışıyoruz. Tarım şehri olan Aydın’da tarımsal ürünler, inovatif çalışmalarla bir araya getirilip marka yaratılırsa ciddi gelirlere ve istihdama yol açıyor. ARGE inovasyon faaliyetleriyle sadece tarım alanında değil teknoloji de üretebilecek kapasitedeyiz. Bu anlamda ilimizde ciddi firmalar bulunuyor” dedi.

GİRİŞİMCİLERE 25 MİLYON DESTEK VERİLDİ

Yapılan ziyaretle KOBİ desteği alan girişimcilerin yaptığı çalışmaları yerinde görme imkanı bulduğunu ifade eden Vali Aksoy, KOSGEB tarafından son 2 yılda Aydın’da işletmelere ve KOBİ’lere 25 milyon lira civarında destek sağlandığını söyledi. ARGE ve inovasyona verilen desteğin işletmelerin geliştirilmesine katkılar sağladığını dile getiren Vali Aksoy, şunları söyledi: “Aydın’da sağlanan desteklerle firmalarımızın daha iyi noktalara gelecek olması bakımından önemli çalışmalar olduğunu ortaya koymuştur. Teknokent ve diğer alanlarda yapılan çalışmalarda KOSGEB önemli destekler vermeye devam edecektir. Girişimcilere ilin ekonomisine sağladıkları destek için teşekkür ediyoruz.”

BU ÖRNEKLER DİĞER GİRİŞİMCİLERİ MOTİVE ETMELİ

“ARGE ve inovasyonu çok önemsiyoruz” diyen Vali Aksoy, yapılacak çalışmaların ekonomik katkı sağlayacak bir noktaya taşınması ve sonrasında destek vererek daha iyi noktaya gelmesini arzu ettiğini ifade etti. Aksoy, “Aydın önemli bir tarım şehri. Bu tarımsal ürünlerimizin katma değer sağlayacak daha iyi fiyatlara satılması hepimizin arzusu. Teknoloji ve sanayileşmede önemli değerler ortaya koyan bir kentiz. Sadece tarımla sınırlı değil, bunu farkla alanlarda yapılan çalışmalarda görüyoruz. Temennimiz bunu daha iyi noktalara taşıyabilmek. İhracat rakamlarını da daha iyi noktalara taşıyabilmek adına önemli çalışmalar olduğunu görüyoruz. Bu yapılan örnek çalışmaların diğer girişimcilere de örnek olarak motive etmesini ümit ediyoruz. Böylesine bir noktada cesaret gösterip girişimci olmanız ve devlet katkılarından faydalanmanız Aydın ekonomisi için de önemli katkı sağalacaktır” diyerek Aydınlı girişimcileri tebrik etti.

EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORLAR

Konuşmaların ardından ziyarette hazır bulunan girişimcilerden zeytinyağı karasuyundan gübre üretimi yapan Mehmet Taylan Şenol, demiryolları için ekipman üreten Mehmet Temel, kakaolu fındık kreması üreticisi Ersen Eren, yöresel ürünleri çikolata ile kaplayıp satan Sibel Çıralı ve kuru meyve sebze alanında üretim yapan Yasemin Korkut, yanlarında getirdikleri numunelik ürünlerle Vali Aksoy’a bilgi verdi.