Geçtiğimiz günlerde CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın’da çevre felaketine dönüşen Jeotermal Santral sorununu TBMM’de Genel Kurul gündemine taşıyarak, “Oyunu alamadığınız Aydınlıları JES'lerle mi cezalandırıyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı.   Tarımsal üretimde önemli bir yeri olan  Aydın’ı JES’lere heba etmemek için halka direnişe devam edeceklerini sözünü veren Milletvekili Karakoz “Bu vahşi jeotermal saldırısı insanlarımızı sağlıklarından ediyor. Önce insan diyoruz biz. Önce doğa diyoruz. Önce insan hayatı, önce insan sağlığı diyoruz. Sonrasında diğerşeyler geliyor. Biz toprağımızı, ağacımızı, havamızı, suyumuzu korumak zorundayız. Şimdi dünya çapında uzmanlar diyor ki bir yirmi beş otuz sene sonra temiz suyla alakalı dünyada savaşlar çıkacak. Temiz suyla alakalı büyük problemler çıkacak. Biz bu dünyanın en güzel topraklarında bu toprağımıza, suyumuza, havamıza sahip çıkmazsak maalesef kötü ve karanlık bir gelecek bizi bekliyor. Ve altını çizerek söylüyorum yine sizinle beraber, vatandaşımızla beraber hemşehrilerimiz ile beraber kamu kurumlarımızla belediyelerimizle beraber biz toprağımızı havamızı ve suyumuzu korumaya ve savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 04 26 Saat 20.42.05 817237Eb

“BUNA BİR DUR DEMEK LAZIM”

Açılan maden ocaklarının ve tesislerin halk sağlığına ciddi bir zarar verdiğini söyleyen CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, “ Her yerde bu konuyla alakalı mücadelemizi göreceksiniz. Biz de sizlere haber veririz videolarla, haberlerle.
Gerçekten Aydın dünyanın en güzel coğrafyası ama dağlarımız, ovalarımız bu madenler ve jesler yüzünden her geçen gün daralıyor. Ağaçlarımız kesiliyor. Önümüzdeki hafta da Beşparmak 'a gideceğiz. Latmos diye biliniyor. Orada da ciddi bir madenlerle alakalı sıkıntılar var. Biliyorsunuz büyük de bir sel felaketi oldu. O zaman da gitmiştik. Bu madenler sadece havaya, toprağa, suya zarar vermiyor. Böyle afet olduğunda da sele dahi neden oluyor. Bu işlerin bilimsel metotlarla, vatandaşların onayı alınarak, vatandaşların sağlığı bozulmadan yapılması lazım. Ama maalesef böyle yapılmıyor. Özellikle yurt dışındaki firmalar Türkiye'deki maden sahalarını açmak için Türkiye'de madencilik yapmak için ciddi çaba gösteriyorlar ve bunu da başarıyorlar. AKP iktidarı zamanda verilen maden ruhsatı, AKP iktidarı gelinceye kadar Cumhuriyet’in kuruluşundan o güne kadar ki kat ve kat fazlası artık. Buna bir dur demek lazım bu talana bu işgale dur demek lazım. Bunun da mücadelesi için ben şahsım adına ve partim adına ne gerekiyorsa yapacağım.” şeklinde konuştu. 

Whatsapp Görsel 2024 04 26 Saat 20.42.06 Fd69Af7A

“HALKIMIZIN MÜCADELESİNE DESTEK VERECEĞİZ” 

Kurtuluş Mahallesi’nin direnişe ilk günden beri destek veren Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, mücadeleye halk ile birlikte devam edeceklerini söyleyerek “ Santraller bölgemizde ve ilçemizin belli bölgelerinde belli mahallelerinde zaten yeterince zararı uğrattı. Bu anlamda yerleşim alanlarının dibine kadar bu kuyular kazılmaya başlandı ve devam ediyor. Bundan sonraki süreçte bakir olan topraklarımız özellikle Horsunlu'dan başlayıp Feslek bölgesine kadar devam eden hat içerisinde diğer mahallelerimizde yaşanan sorunların, sıkıntıların, ağaçlarımızın, toprağımızın, suyumuzun ve insan sağlığını tehdit eden bu jeotermal tesislerin bölgede artık kurulmamasıyla ilgili olarak biz de belediye olarak ve ben belediye başkanı olarak elimizdeki yetkiler çerçevesinde mücadelemizi halkımızla birlikte devam ettireceğiz. Seçim öncesinde de zaten bununla ilgili olarak halkımızla birlik beraberlik içerisindeydik. Bundan sonraki süreçte de yine halkımızın mücadelesine bizler de destek vereceğiz. Bu bölgede toprağımızın, suyumuzun, havamızın ve insan sağlığı bozulmaması için elimizden geleni yapacağız. Çünkü diğer mahallelerimize belli bir noktaya geldi, en azından bu bölgelerde bu sürecin başlamasını istemiyoruz. O bölgelerde sayın vekiliminde söylediği gibi bu işin kuralları doğrultusunda bu çalışmaların yapılmasını istiyoruz onunla ilgili mücadelemizi de bundan sonraki süreçte de devam edecek vatandaşımız ile birlikte.” dedi. 

Öte yandan mahalle meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Karakoz’a, konuyu meclis gündemine taşıdığı için Kurtuluş halkı teşekkür etti.

Didim’de 13 motosiklet trafikten men edildi Didim’de 13 motosiklet trafikten men edildi

Whatsapp Görsel 2024 04 26 Saat 20.42.05 Bdcc8BffWhatsapp Görsel 2024 04 26 Saat 20.42.05 9B429B6AWhatsapp Görsel 2024 04 26 Saat 20.42.04 3Cd28556Whatsapp Görsel 2024 04 26 Saat 20.42.03 9B722259

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR