Misli.com Sultanlar Ligi’nde yer alan Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, 7’nci hafta mücadelesinde Eczacıbaşı Dynavit’i konuk etti. Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk setine Aydın Büyükşehir Belediyespor çok iyi başladı. Arka arkaya sayılar bulan Aydın BŞB, bir anda skoru 5-2’ye getirdi. Hücumda iyi bir oyun ortaya koyan Aydın’ın Sultanları, teknik molaya 12-11’lik skorla önde girdi. Teknik molanın ardından setin son bölümünde arka arkaya hatalar yapan Aydın BŞB’li oyuncular, ilk seti 25-20’lik skorla kaybetti: 0-1.

AYDIN BŞB, MÜCADELEYİ BIRAKMADI

Büyük heyecana sahne olan maçın ikinci setinde teknik molaya 12-9’luk skorla önde giren ekip Eczacıbaşı Dynavit oldu. İlk sette olduğu gibi ikinci setin de son bölümlerinde savunmada benzer hataları yapan Aydın BŞB, seti 25-20’lik skorla kaybetti: 0-2. Üçüncü setin başında istediği oyunu sergilemeyen Aydın BŞB, teknik molaya 12-10‘luk skorla geri girdi. Teknik molanın akabinde savunmada iyi oynayıp arka arkaya sayılar üreten mavi-beyazlılar, büyük bir mücadele göstererek seti 25-23’lük skorla kazandı: 1-2. Karşılaşmanın dördüncü setinde ise teknik mola Eczacıbaşı Dynavit’in 12-8’lik üstünlüğüyle geçildi. Teknik molanın ardından istediği oyunu sahaya yansıtamayan Aydın’ın Sultanları seti 25-16, maçı da 3-1’lik skorla kaybetti. Kuzeyboru ve Yeşilyurt galibiyetleriyle ligdeki son iki maçını kazanan mavi-beyazlılar, Eczabaşı Dynavit karşısında aldıkları mağlubiyetle iki hafta sonra yenilgiyle tanıştı. Aydınlı taraftarlar, maç sonunda her iki takımı da mücadelelerinden dolayı alkışladı. Aydın’ın Sultanları da desteklerinden dolayı Aydınlı taraftarları alkışladı.

MAÇTAN NOTLAR

* Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Büyükşehir Belediyespor Polat Bora Mersin, maçı protokol tribününden takip etti.
* Aydınlı taraftarlar, karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Taraftarlar maç boyunca Aydın BŞB’ye destek verdi.
* Aydın Büyükşehir Belediyespor, ‘Kadına şiddete dur de’ temasının yer aldığı mor formayla sahaya çıktı. SALON: Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu HAKEMLER: Arzu Uzatöz, Turgut Uzunçakmak AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Aslıhan, Ezgi, Eylül, Ergül, Greta, Güldeniz, Emine, Melis, Pelin, Merve Nur, Duygu, Berra ECZACIBAŞI DYNAVİT: Simge, Adams, Elif Şahin, Beyza, Hande, Boskovic Tıjana, Heyrman, Fatma, Saliha (Merve, Maja, Zeynep) SETLER: (20-25), (20-25), (25-23), (16-25) SÜRE: (27,30, 32, 27)