Tur kapsamında Nazilli’den gelen 25 kişilik grup, rehber eşliğinde Karacasu’da önemli cami ve türbeleri ziyaret etti. Süleyman Rüşdi, Dedebağ, Şeyh Kemal ve Aydın Bey Türbesi’ni ziyaret eden misafirler ayrıca Bahçeköy Şelalesi’ni de gezdi. Tur hakkında bilgi veren White Tur sahibi Nuri Akdeniz, “Karacasu inanç destinasyonu açısından çok önemli. Yıllardır bunun farkındaydık ama bir girişimde bulunamamıştık. Burada Bülent Bey’in de katkılarıyla bu düşüncemizi hayata geçirdik. Türbelerimizi, camilerimizi gezdik. Her hafta ya da 15 günde bir bu turu devam ettirmeye çalışacağız. Karacasu’yu Aydın’daki halkımıza tanıtmaya çalışacağız. Bugün 25 kişi geldik. Bir dahakinde 50 kişi gelmeyi planlıyoruz. Karacasu demek sadece Afrodisias demek değil. Elimizden geldiğince Karacasu’ya inanç turizmini kazandırmak istiyoruz. Herkes çok memnun kaldı. Gidemediğimiz bazı yerler oldu bu sebeple aynı tura bir daha katılmak istediklerini şimdiden söylediler” dedi.

“KARACASU ÖNEMLİ DEĞERLERE SAHİP”


Tur rehberi Engin Saygılı, “Karacasu inanç destinasyonu açısından çok zengin. Süleyman Rüşdi Türbesi, Dedebağ Türbesi, Aydınoğulları Beyliğini kuran Mehmet Bey’in babası Aydın Bey’in türbesinin burada olması son derece önemli. Ayrıca Şeyh Kemal Türbesi var. Karacasu’nun inanç turizmi açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Afrodisias da önemli ama İslamiyet açısından da önemli değerler var. Karacasu bu anlamda çok zengin. 14. yüzyılın başlarında Aydınoğulları Beyliği Germiyanoğulları’ndan ayrılarak Karacasu üzerinde bu bölgeye giriş yapmıştır. Çoğu insanlarımız bu değerleri bilmiyor. Bu turlarımızı devam ettireceğiz. Gurme turunu da bunlara ekleyeceğiz. İlk olarak Aydın Bey Türbesi’ni ziyaret ettik. Ardından Bahçeköy Şelalesi’ni gezdik. Karacasu Merkez Cami, Süleyman Rüşdi, Dedebağ Türbesi’ni gezdik, Şeyh Kemal türbesini de ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”


Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu, “Bu turumuzu Nuri bey, TUTAP İl Başkanı Müzehher Günyol hanımefendi ile birlikte planlamıştık. İlk Kültür Müdürlüğümüzle irtibata geçerek Aydın’dan inanç turizmi anlamında bir destinasyon olmadığını gördük. Bu sebeple bir rota oluşturalım istedik. Hem İslam hem de Hristiyan dünyası için rotalar oluşturalım, bunları bir çatı altında buluşturalım istedik. Çok güzel bir gezi oldu. Misafirlerimizden de bu hissi aldım. Onlar da görmedikleri, bilmedikleri yerleri öğrendi. Hayır dualarını aldık. Daha güzel gelişmeler olacak” şeklinde bilgi verdi. Gezginler ayrıca Karacasu pidesinin de tadına bakarken, çömlek atölyelerini ziyaret etti.