Karacasu Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında Millet İttifakı Meclis üyeleri Muammer Yıldız, Nuri Öncü, İbrahim Kayahan, Erdinç Gümüş ve Nail Kurt, “KARBEL Limitet Şirketinin personel isim listesi ve son mali durumuyla ilgili meclise bilgi verilmesini talep ediyoruz. Şu an KARBEL’de çalışan personel var mıdır?” ifadelerinin yer aldığı önergeyi meclise sundu. Millet İttifakı grubunun önergede personellerin isimlerini istenmesi dikkat çekerken, dilekçe oy birliği ile gündeme alınıp kabul edildi.

"İŞÇİLER SIKINTI YAŞAMAYACAK"


Başkan Mehmet Erikmen'in Ekim ayı meclisinde ek gündem konusunda kapsamlı açıklama yapacaklarını dile getirirken, çok sayıda işçi çıkarmaların yaşanacağı şeklinde duyumların geldiği belediyede şimdilik çıkarmaların olmayacağı ve her ay 16-20 arasında işçinin dönüşümlü olarak ücretsiz izne gönderilerek sürecin atlatılmaya çalışılacağı ifade edildi. Erikmen, yapılan ikramiye anlaşması sebebiyle de işçilerin maddi anlamda bir sıkıntı yaşamayacaklarını ifade etti.

KARBEL'LE İLGİLİ BİLGİ VERİLECEK


Belediye şirketinde 87 ve KARBEL'de ise 25 işçinin çalıştığı Karacasu Belediyesi'nde maaş ödenmesine yaşanan sıkıntılar sebebiyle işçiler uzun süredir işten çıkarmalar olacak beklentisiyle diken üstündeydi. Meclis toplantısında belediyedeki işçilerin durumuyla ilgili bilgiler de veren Erikmen, “Şirket kapatmak öyle hemen kolay değil. Personeller çalışmaya devam ediyor. Sadece iki kişi istifa etti. Bir dahaki meclis toplantısında hem bütçe hem personel durumunu anlatacağım. Şu an KARBEL ve belediye şirketinden çalışan çıkarmamak için ücretsiz izin formülü geliştirdik. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan herkese bu formül uygulanacak. İzne ayrılan isimleri size tek tek toplantıdan önce anlatacaktım ama gelmediniz. Böyle bir tasarruf tedbiri aldık” dedi.

“ASLINDA 42 KİŞİYİ ÇIKARMAMIZ GEREK”


Ağustos ayı meclisinde kapatılması kararı alınan KARBEL’in kar etmediğini de dile getiren Erikmen, “Karacasu Belediyesi'nin sizin döneminizde ve bizim dönemimizde yapılan hataları tek tek anlatacağım. Sizin döneminizde şu hatadan dolayı bu kadar açığımız var ve bizim dönemimizde yaptığımız şu hatadan dolayı bu kadar açığımız var diye tek tek anlatacağız. Karacasu Belediyesi bundan sonra herkesin şeffaf bir şekilde bilgi edinebileceği bir belediye olacak. Karacasu Belediyesi personel şirketinde 90’a kadar personel hakkımız vardı. Pandemiden dolayı mali yapıda azalma oldu. Şu an benim aslında 42 kişiyi işten çıkarmam lazım” dedi.

“ŞEFFAF OLACAĞIZ”


Erikmen, “Pandemiyle birlikte iller bankasından gelen katkı payının düşmesi birbirini tetikledi. Biz bu yöntemi geliştirdik. Sendikayla yapılan anlaşmada ikramiyeler verilmiş. Bu sebeple işçiler ücretsiz izne gitse de bu ikramiyeler ücretlerini dengeleyecek. Eski-yeni, meslekli-mesleksiz fark etmez her personeli her ay belli aralıklarla ücretsiz izne yollayacağız. Önümüzdeki ayki meclise kadar müfettiş de gelecek. Onunla da istişare edeceğiz. Gerek size gerek basına gerekli açıklamayı yapacağım. Şeffaflıktan dolayı endişeniz olmasın. Diğer yandan bu olaya siyasi bakmayalım. Dandalaz’a giden Büyükşehir sorumluluğundaki yolun yapılması lazım. Özlem Başkanımız bize bunun sözünü verdi ama pandemi girince bu yapılamadı. Pandeminin bize 3 milyon zararı var. Büyükşehir’i de etkiledi. Biz bu anlıyoruz siyaset yapmak adına bunu dile getirmiyoruz” şeklinde konuştu.