Türk milletinin kahramanlık ve özgürlük destanlarından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’ncu yıldönümü Nazilli’de resmi törenle kutlandı. Türk milletinin kurtuluşunun simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı için ilk tören, İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan törenlere Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Semih Özkütükçü, Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, siyasi partilerin ilçe başkanları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ve üyeleri, kurum ve kuruluşların müdürleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI OKUNDU


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güne dair mesajı okundu. Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri adına Personel Asteğmen Muhammet Hamdi Akın, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şehitler Ortaokulu öğrencileri Selahattin Efe Çakan ve Elif Nur Çıplak’ın şiir okuma etkinliği ile program sona erdi.

“BAĞIMSIZLIĞA GİDEN YOLDA EN BÜYÜK ZAFER”


Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen törenin ardından program Nazilli Kaymakamlık makamında devam etti. Tebrikat töreninde, Sedat Sırrı Arısoy protokol üyelerinin bayram tebriklerini kabul etti. 'Geçmişten aldığımız güç ve kudretle geleceğe güvenle bakıyoruz' diyen Kaymakam Arısoy, “Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Milletimizin tarihinde zaferler çok önemlidir. Bağımsızlığa giden yolda en büyük zafer olan 30 Ağustos’ta bu anlamda çok önemli. Geçmişten aldığımız güç ve kudretle geleceğe güvenle bakıyoruz. Ekonomik, sosyal alandaki zaferlerimizle bunu taçlandırarak, büyük önderin bize hedef kıldığı muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı programı gerçekleşen resepsiyon ile sona erdi.