Bu yıl tüm camilerde olduğu gibi Aydın’ın Kuşadası ilçesinin Davutlar Mahallesi’nde bulunan Sahil Cami'nde de 5 Temmuz Pazartesi günü başlayan Yaz Kur'an Kursları, 20 Ağustos Cuma günü yapılan Sahil Cami Yaz Kur'an Kursu kapanış ve ödül programıyla birlikte sona erdi. Programa Kuşadası İlçe Müftüsü Hüseyin Taner ve Kuşadası İlçe Vaizi Ahmet İsmail Seyrek de katıldı. Yapılan bu programda Aşr-ı Şerif, namaz dua ve sureleri, şiir ve ilahiler okuyan, ayrıca dini bilgiler aktaran kursiyer öğrencilerden dereceye giren ilk 3 öğrenciye sırasıyla yarım altın, çeyrek altın ve gram altın verildi. Kursa katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve ayakkabı hediye edildi.

KURSLAR SIKINTISIZ SONA ERDİ

Yoğun katılımla yapılan ve güzel duygu ve temennilerle sona eren programda cami imam-hatip'i Murat Ersöz yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “5 Temmuz tarihinde büyük bir aşkla, büyük bir heyecanla başladığımız Yaz Kur'an Kursumuz, 20 Ağustos Cuma günü itibariyle maalesef sona ermiş bulunuyor. Öncelikle bu süreci hiçbir öğrencimizin başına bir kaza, bela gelmeden, hiçbir öğrencimizin burnu dahi kanamadan, özellikle de halen devam eden pandemi koşullarında mâlum hastalıkla da ilgili hiçbir öğrencimizle bir sıkıntı yaşamadan tamamlamayı nasip eylediği için yüce Rabbimize sonsuz hamdediyorum ve seneye de inşallah artık pandemi koşullarından kurtulup, sayıca daha büyük bir katılımla yeniden Yaz Kur'an Kurslarımızda, camilerimizde öğrencilerimizle buluşabilmeyi de yine yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Öğrencilerimiz programlarını icra ettiler. Ben tüm öğrencilerimi hem kursumuza katıldıkları için hem de büyük bir özgüven göstererek sergiledikleri performansları vesilesiyle tebrik ediyorum.”

“KURSLARA KATILAN TÜM ÖĞRENCİLERE GÖNÜL ALICI HEDİYE VERDİK”

Rabbim tüm çocuklarımızın yollarını, bahtlarını açık eylesin, hayırlı başarılarını daim eylesin inşaallah.” diyen imam Ersöz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu yıl kursa başlarken, öğrencilerimizle bir anlaşma yaptık ve dedik ki dereceye giren ilk 3 öğrencimize imkânlar dahilinde güzel hediye vereceğiz, fakat evde yatıp uyumak varken, sokakta oynamak varken ya da denize gitmek varken, ‘Ben dinimi öğrenmek istiyorum, Ben Rabbimi bilmek, peygamberimi tanımak istiyorum.’ diyerek kursumuza katılan her öğrencimize mutlaka gönül alıcı bir hediye yine vereceğiz. Dereceye giren öğrencilerimizi belirlerken de şu hususları dikkate aldık. Kur'an-ı Kerime geçmiş olmak, namaz dua ve surelerini ezberlemiş olmak, kurs boyunca öğrendiğimiz dini bilgileri öğrenmiş olmak, kurs boyunca devamsızlık durumu.”

İMAM ERSÖZ’DEN TEŞEKKÜR

Söz konusu kıstaslara göre dereceye giren ilk 3 öğrencinin sırasıyla yarım altın, çeyrek altın ve gram altın kazandığını ifade eden Ersöz, “Kursa katılan her öğrencimize de ayakkabı hediye ettik ve Kursa Katılım Belgesi verdik. Ben bu vesileyle programımıza bizleri kırmayıp katılan İlçe Müftümüz sayın Hüseyin Taner hocamıza, İlçe Vaizimiz Ahmet İsmail Seyrek hocamıza ve bizleri sükunetle dinleyen ve bizlerden maddi-manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen vatandaşlara çok teşekkür ediyorum. Yine bu programın yapılmasında emeği geçen tüm hayırsever vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine bu duyguları bizlere yaşatan tüm öğrencilerime ve ben çocuğumun dini eğitimini de önemsiyorum diyerek çocuklarını camilerimize yönlendiren, bu konuda hassasiyet gösteren tüm velilerimize de hâssaten teşekkür ediyorum. Ve tabi ki programımızın icrasında kusursuz bir ses akışı olması noktasında bizlere destek olan Vedat abimiz ve ekibine de yine teşekkür ediyoruz. Rabbim hepsinden razı olsun inşallah. Son olarak ben Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'inşu sözleriyle sözlerimi noktalamak istiyorum. ‘Hiçbir anne-baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir miras bırakmış olamaz” dedi.