Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları tablosunda Aydın’da gözle görülür düşüş yaşandı. 7-13 Ağustos tarihlerini kapsayan 100 bin kişide vaka sayısında Aydın, 38,69 ile Türkiye’nin en az vaka artış hızı olan ili konumuna yükseldi. Geçtiğimiz hafta vaka sayısı yüzbinde 68.90 olan Aydın’da bu hafta neredeyse yarı yarıya azalma görülmesi Aydınlıları sevindirdi.

AŞILAMA ORANI YÜZDE 80'E YAKLAŞTI


Aydın’da son bir haftada günlük ortalama 61 vaka görülürken haftalık vaka sayısı 430 oldu. Aydın Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü’nün koronavirüse karşı aldığı tedbirlerin yanı sıra yüzde 80’e ulaşan aşılama ile Aydın, pandemi ile mücadelede Türkiye’nin en iyi elleri arasında yer alıyor.

REHAVETE KAPILMADAN DEVAM EDECEĞİZ


Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, tabloda Aydın’ın zirvede yer almasını sağlayan herkese teşekkür etti. Pandemi ile mücadelede rehavete asla kapınılmaması gerektiğini belirten Vali Aksoy, “Sağlık Bakanlığımızca açıklanan 7-13 ağustos tarihlerini kapsayan 100 bin kişide vaka sayısında Aydın 38,69 ile Türkiye'de en iyi İl konumuna yükselmiştir. Bu orana ulaşmamızı sağlayan başta sağlık çalışanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlikte başaracağız” dedi.