ADÜ’nün pandemi sürecinde uzaktan eğitim süreci ve bilimsel çalışmaları hakkında hakkında katıldığı bir televizyon programında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Aldemir, pandemi sürecinde öğrencilerin normal bir eğitim sürecinde yaşadığı gibi hiçbir problemle karşılaşmadan eğitimlerine devam ettiklerini ifade etti. Aldemir, “Üniversitemiz yükselen bir değer. Pandemi sürecinde de 50 ülkeye, 30 bin öğrenciye aynı anda yayın yapabilen tek üniversite olduk. Bu bizim için gurur vesilesi aynı zamanda bilimsel çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek başarı grafiğimiz yükselttik” dedi.

İVMEMİZ ARTACAK


Dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listede üç öğretim üyelerinin yer aldığını belirten Rektör Aldemir, şunları kaydetti: “Üniversitemizde yeni bir açılım olarak öğretim üyelerimizin oluşturduğu Bilim Kurulu faaliyete başladı. Bununla birlikte bilimsel çalışmalarımızın ivmesinin artmasını hedefliyoruz.”
Öğrencilerin bilim, sanat, teknoloji, inovasyon konularında elde ettiği başarılarla kendilerini gururlandırdığını aktaran Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlenen yarışmalarda gösterdikleri başarı, ülkemize ve ADÜ’ye büyük gurur yaşatıyor. Katıldıkları yarışmaların hepsinden madalyalarla dönen öğrencilerimiz başarılarıyla göz dolduruyor. Bu başarılar neticesinde Spor Bilimleri Fakültemiz ‘Şampiyonlar Okulu’ olarak anılıyor” diye konuştu.

ŞEHRİN LOKOMOTİFİYİZ


Türkiye’nin ilk Robotik ve Yapay Zeka Enstitüsü’nün ADÜ’de kurulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ADÜ’nün hem öğrenciler hem de Aydın halkı için önemli bir kaynak olduğunu ifade etti. Aldemir, bölgenin tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu bu kapsamda Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesinin önemli çalışmalara imza attığını da ifade etti.
Rektör Aldemir, “İlin önem ve önceliklerini dikkate alarak proje oluşturma noktasında her şekilde adım atmaya hazır olan lokomotif bir Üniversitemiz var. Öğrencileri iş hayatına hazırlayan, pratik eğitim, uygulama becerisi ve katma değer üretebilecekleri yetkinlikleri kazanabilecekleri aynı zamanda sektörün kalifiye elaman ihtiyacını karşılayan iş birliklerini önemsiyoruz” dedi.

ADÜ’LÜ OLMAK AYRICALIKTIR


ADÜ’nün bulunduğu coğrafya itibari ile de bakıldığında Ege Bölgesi’nin incisi pozisyonunda bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Bizim sloganımız ‘ADÜ’lü olmak ayrıcalıktır.’ Bilimsel çalışmalarımız, sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz ile Üniversitemizde okuyan her öğrenci bu ayrıcalığı hissedecektir” ifadelerini kullandı.