İYİ Parti Didim İlçe Başkanlığı, Ayasofya Camisi'nde Atatürk'e lanet okuyan imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Didim Adliyesi önünde açıklama yapan Tezsezener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törende Atatürk’e hakaret edilmesinin Türk milletini derinden yaraladığını belirterek, “Adalet ve barış vermeyi emreden kitabımızın, sözde din adamları tarafından güzel ülkemiz Türkiye’mizde Müslümanlığı yaşamımıza en büyük nimet sebebi saymamız gereken Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dini mabette maalesef hakaret edilmiştir. Manevi huzuru yaralandırılmıştır. Devlet erkanı maalesef bu ahlaksız, edepsiz konuşmaya sessiz kalmıştır. Biz buna inanıyoruz ki kendini din adamı olarak ilan etmiş ve yüce dinimizi insanlara anlatmayı vazife bilmiş kişiler, yalnızca iyiliği, güzelliği ve adaleti insanlara anlatır. İslam coğrafyasını, Türkiye sınırları içerisinde tutmasına vesile olmuş, bugün Müslümanlığı Türkiye topraklarında yaşamamızın yegane teminat kaynağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Ayasofya’yı, İngiliz işgalinden kurtarmış ikinci kurtarıcı Atatürk’e Cumhurbaşkanı’nın katıldığı bir törende hakaret edilmesi Türk milletini derinden yaralamıştır.” dedi.

“BİZİM İKTİDARIMIZDA HİÇ KİMSEYE HAKARET EDİLMEYECEK”


Tezsezener, açıklamasında şunları kaydetti: “Bizler bugün İmam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunmak için burada toplandık. İnşallah İYİ Parti iktidarında, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk dahil hiçbir kimseye hakaret edilmeyecek. Her birey, her düşüncesini hakaret etmediği sürece özgürce savunabilecek. Dinimizi özgürce yaşayabileceğiz. Bu ve bunun gibi dini istismar eden, dış mihraklardan emir alıp, din yaymayı zanneden din adamlarının ülkemizde sonu gelecektir.”