Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı ikinci oturumunda, faaliyet raporu da görüşüldü. Meclis Birinci Başkan Vekili Evrim Karakoz’un yönettiği oturumda, Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıla ilişkin faaliyetleri, meclis üyelerine video ve fotoğraflarla anlatıldı.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ELEŞTİRDİ

Faaliyet raporu hakkında bilgi verilmesinin ardından söz alan Cumhur İttifakı’ndan meclis üyesi Neşe Menderes, Büyükşehir’in faaliyet raporu slaytında gördüklerinin kendisini mutlu etmediğini söyledi. 2018, 2019 ve 2020 faaliyet raporlarının aynı olduğunu savunan Menderes, Büyükşehir’in sosyal belediyecilik hizmetlerini eleştirerek, "Sosyal belediyecilik bizim toplumsal olarak çok önem verdiğimiz bir alan ama sadece sosyal belediyecilikle Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesini yönetmemiz de çok sağlıklı değil" dedi. Sosyal belediyecilik anlamında devletin ve ilçe belediyelerinin de çalışmaları değerlendirildiğinde 500 kusur milyon lira harcama yapıldığını dile getiren Menderes, verdiği bu rakamın yanlış olabileceğini ifade etti. Menderes, "110 milyon lira borçlandıysan, 8 milyon lira gayrimenkul sattıysan, ayrıca hiçbir yatırım da yapmadıysan, nasıl olumlu olabilirim? Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak vizyon, misyon diyoruz. Billboardlar mı bizim misyonumuz, vizyonumuz? Biz daha bir şey yapmayacak mıyız? İnsanlara iş anlamında, yatırımlar anlamında veya büyük binalar, yollar anlamında, meydanlar anlamında daha bir şey yapmayacak mıyız?" dedi.

“SADECE BÜYÜK BİNA YAPMAKLA BELEDİYECİLİK OLMUYOR”

Menderes’in değerlendirmelerini saygı ile karşıladığını dile getiren Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da, " Türkiye’nin ve dünyanın salgın hastalık yüzünden çıkmaza girdiği, özellikle alt gelir grubunda insanların hem ülkemizde, hem de bütün dünyada çok zorluk çektiği bir dönemde, sosyal belediyeciliği eleştirmesinin çokta yerinde ve yapıcı olduğunu düşünmüyorum. Belediyeciliğin klasik olan tarafı her yerde yapılıyor. Yollar yapılıyor, parklar yapılıyor. ‘Büyük, büyük binalar’ diyorsunuz, sadece büyük bina yapmakla, beton harcamakla belediyecilik olmuyor. Onlar da olması gerekiyor. Ama önemli olan insanların ihtiyacı olduğu dönemde, kendilerine el uzatmaktır” dedi. Büyükşehir’in yaptığı yatırımlara kendi ilçesinden bir örnek veren Atabay, sadece Akbük Mahallesi’nin altyapısı için 100 milyon lira kaynak ayırıldığını ifade etti. Atabay, Büyükşehir’in her ilçeye halkın ihtiyaçları doğrultusunda hem sosyal belediyecilik, hem de alt ve üstyapı anlamında hizmet yaptığını söyledi.

"DAMGASINI HER YERDE GÖREBİLİYORUZ"

Millet İttifakı’ndan Meclis Üyesi Hayati Atlı, Büyükşehir’in Aydın’ın 17 ilçesinde tüm vatandaşlara hizmetleriyle dokunduğunu belirterek, "Aydın'ın bütün ilçelerini gezdiğimizde Büyükşehir'in damgasını her yerde görebiliyoruz" dedi.

"YATIRIM VE HİZMETLERİ KATLANARAK ARTMIŞTIR"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, geçen yılı dünyanın pandemiyle mücadeleyle geçirdiğini ifade etti. Salgından dolayı ekonomide büyük bir durgunluk yaşandığına işaret eden Günel, "Bu büyük durgunluğa rağmen Büyükşehir Belediyemizin yatırım ve hizmetleri hız kesmeden devam etmiştir. Büyükşehir'in yatırım ve hizmetleri katlanarak, artmıştır" şeklinde konuştu.

“DÜNYAYA ÖRNEK OLDU”

Son olarak konuşan Meclis Birinci Başkan Vekili Evrim Karakoz, Büyükşehir’in sosyal hizmetler bütçesinin 500 milyon lira değil, 30 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Normal belediyecilik hizmetlerini her belediyenin yapabileceğini kaydeden Karakoz, "Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilikte sadece Türkiye'ye değil, dünyaya örnek olduğu ortadadır” dedi. Aydın’a yaptığı yatırım ve hizmetler için kendisinden önce konuşan Atabay, Günel ve Atlı gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ekibine teşekkür eden Karakoz, faaliyet raporunu oylamaya sundu. Oylamada Millet İttifakı meclis üyeleri evet, Cumhur İttifakı meclis üyeleri de hayır oyları kullandı. Faaliyet raporunun oy çokluğu ile kabul edilmesi ile oturum sona erdi.