Koronavirüs salgını sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan Türk Kızılay’ı Ramazan öncesi de kolları sıvadı. Hayırseverlerin destekleriyle temin edilen 1000 adet gıda yardım kolileri, Kızılay’ın kamyonlarıyla Buharkent’ten Didim’e kadar 17 ilçede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

KOLİLER HAZIRLANDI

Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olduklarını belirterek, “Bilindiği üzere salgın sürecinden geçiyoruz. Normal şartlarda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza bu salgın sebebiyle yeni ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız da eklendi. Salgının başlamasından bu tarafa Türk Kızılay Aydın İl Şube Başkanlığı olarak Aydınlı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hep yanında olmaya gayret ettik. Şimdi de aynı anlayışla Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi Aydınlı vatandaşlarımızın dertlerini bir nebze de olsa dindirmek için 1000 adet gıda yardım kolilerini, Buharkent'ten Didim'e kadar olan bütün ilçelere, oradaki temsilcilerimiz vasıtasıyla ulaştırmak için yola çıkardık. Ramazan öncesi evlerde sıcak çorba kaynaması için arzuladığımız bu yardımlarımız Ramazan-ı Şerif ayında da artarak devam edecektir” dedi.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Aydınlı hayırseverlerden Ramazan ayı öncesi yardımlarını talep ettiklerini dile getiren Mezkit, “Yine 250 TL değerindeki bin 250 adet A101 gıda yardım kartlarını da dağıtmaya başladık. Tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza cep telefon numaralarından gidecek mesajlarla bu marketlerden hemen alışveriş yapabilecekleri gibi Haziran ayı sonuna kadar da yapabilirler. Bu vesile ile Aydınlı hayırseverlerden Ramazan ayı öncesi yardımlarını talep ediyoruz. Yine Ramazan ayında gıda kolisi, zekat, fitre, fidye yardımlarını da bekliyoruz” diye konuştu.

RAMAZAN'DA AİLELERE SICAK YEMEK ULAŞTIRILACAK

Ramazan ayında iftar yemeklerine devam edeceklerini de söyleyen Mezkit, “Malum olduğu üzere göreve geldiğimiz 2019 yılından bu tarafa iftar için yemek yardımı ve ikramımız oluyor. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi Aydınlıların evlerine kadar iftar yemeği ulaştırmayı planladık. Geçen sene 100 binin üzerinde Aydınlı ihtiyaç sahibinin evlerinde iftar yemeği ikramında bulunmuştuk. Bu sene de aynı usulle iftar yemeği vereceğiz. Kişi başı iftar yemeği 23 TL'dir. Şimdiden Aydınlı hemşehrilerimizin yardımlarını bekliyoruz. Bu yardımlar için Aydın İl Şube Başkanlığının adresi ve telefonu ve İlçe temsilcilerimizin telefon numaralarından bize ulaşabilirler. Unutmayalım bize ne kadar yardım gelirse biz de o kadar Aydınlı ihtiyaç sahibine yardımları ulaştırırız. Özellikle Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftar saatine sıcak yemek ulaştırmada bizler Aydınlı hayırseverlere aracı olmak istiyoruz. Şimdiden Aydınlı hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ederiz” ifadelerini kullandı.