Özlem Çerçioğlu, seçime kısa süre kala yoğun bir gece mesaisi yaptı. İlk olarak Efeler’in Kardeşköy Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay ile kendisine destek istedi. Seçimi rahat kazanacaklarını söyleyen Çerçioğlu, Mesut Özakcan’ı eleştiri yağmuruna tuttu.

‘GÖMÜ MÜ BULDUN?’

Bir belediye başkanının seçilmeden önceki mal varlığı ile seçildikten sonraki mal varlığını açıklayabilmesi gerektiğini dile getiren Çerçioğlu, “Nereden buldun kardeşim? Anandan mı kaldı, babandan mı kaldı, ticaret mi yaptın. Nereden geldi? Gökten zembille inmedi ya. Açık net ortaya koyamıyorsan, bu koltuğa aday olmayacaksın kardeşim. Senin 5 yıl önce seçimlerde 5 kuruş paran yoktu. Kim gönderdi? Genel merkez gönderdi. Kim destek oldu? İl yönetimi, belediye meclis üyeleri destek oldu. 5 yılda ne oldu, gömü mü budun da bu paralara sahip oldun? Açıklayacaksın. Kimsenin aklıyla dalga geçemezsin” diye konuştu.

‘SENİN GİBİLERİN ARAMIZDA İŞİ YOK’

“Cumhuriyet Halk Partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir. Hepimizin başı dik, alnı açıktır" diyen Çerçioğlu, "Senin gibilerin aramızda işi yok. Aramızda olamazsın zaten. Git istemiyoruz. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili sana oy vermez. Bu Aydınlı sana oy vermez. 5 yıl önce pısırık pısırık gelip, 'Allah razı olsun bu partiden, 5 kuruşum yoktu, şimdi belediye başkanı oldum’ diyen kimdi? Ne oldu da sattın partiyi, ne oldu ? İlla koltukta mı oturmamız lazım? Bu harcadığın paraları açıklayacaksın, açıklamadığın sürece sen Aydın’ın sokaklarında başın dik dolaşamazsın” ifadelerini kullandı.  

 ‘SİZİN HER YERİNİZ YAMUK’

Konuşmasında rakibi Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a da yüklenen Özlem Çerçioğlu, şunları kaydetti: “Benim karşımda bir aday var, ben ona Turist Ömer diyordum. Neden? Seçim varsa geliyor, seçim yoksa yok. ‘10 dönüm bostan, yan gel yat Osman’ diyorum ben ona. Ne yapıverdi bu zamana kadar? Bir de utanmadan benim yaptıklarımı eleştiriyor. Bunun eline 2 koyun versen, bir tanesini kaybeder gelir. Işıklı Doğal Yaşam Parkı için 500 dönümlük alanın 300 dönümünü kamulaştırdık. Bunun fotoğraflarını da göstereyim, Turist Ömer öğrensin. Benim Atça’da yaptığım hale gitmiş, 'Bu halin şurası yamuk, burası yamuk' demiş. İyi de kardeşim sen ne yaptın? Sizin her yeriniz yamuk.” 

‘BUNLAR SEÇİMDEN SEÇİME KAPINIZI ÇALARLAR’

Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Aydınlılar devlete 2008-2018 yılları arasında Gelir İdaresi verilerine göre 15 milyar lira vergi ödemişiz. Vatanımıza, milletimize helali hoş olsun. Buna karşılık aynı dönemde Aydın’a 3.5 milyarlık yatırım yapılmış. Biz Aydınlılar görevimizi yapıp vergimizi ödemişiz ama merkezi hükümet Aydınlıya 3.5 milyar liralık hizmet getirmiş. Ey Aydın milletvekilleri, bu aradaki farkı Aydın’a yatırım olarak istiyoruz. 17 yıldır söz verdiniz. Aydın-Denizli otobanı, bölge hastanesi, adliye sarayı, hızlı tren, havalimanı, nerede bunlar? Hiçbiri yok. Bakın bunlar Aydın’a hizmet etmezler, bunlar halktan kopuk. Seçimden seçime kapınızı çalarlar ama biz 365 gün buradayız.”  

CİNCİN'DE YOĞUN İLGİ

Kardeşköy ziyaretinin ardından Kadıköy’e geçen Özlem Çerçioğlu, mahallenin girişinde meşaleler ve havai fişek gösterileri ile karşılandı. Daha sonra Koçarlı’nın Cincin Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çerçioğlu’na, Cincinliler yoğun ilgi gösterdi. Özlem Çerçioğlu’na ziyaretlerinde CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve CHP İl Başkanı Ali Çankır eşlik etti.