Nazilli’de Sümer Mahallesi Ağa Camii giriş kapısının bitişiğinde bulunan çeşmede takılı ve Roma Dönemi’ne ait olduğu düşünülen lahit korumaya alındı.
Tarih için önem arz eden lahit, bugün öğle saatlerinde Nazilli Belediyesi’nin girişimleri ile Ağa Camii’nden yetersiz çevre güvenliği sebebi ile kaldırıldı.

DİĞER LAHİTLERİN YANINA GETİRDİLDİ

Nazilli Belediyesi öncülüğünde bilirkişi ve yetkililer tarafından dikkatli bir şekilde bulunduğu yerden kaldırılan lahit, Sümerbank Kampüsü içerisinde bulunan diğer lahitlerin yanına getirildi. Taşıma işlemi sırasında bölgede bulunan Aydın Arkeoloji Müzesi yetkilisi yaptığı bilgilendirmede, Roma dönemine ait olan lahitin koruma kurulu kararınca kaldırıldığı belirterek “Korunaklı bir alanda olmadığı için lahit, Sümerbank kampüsünün içinde bulunan ve kazı evi olarak kullanılan alana götürüldü. O alanda koruma altına alındı.” dedi.

CAMİ ÇEŞMESİZ KALMAYACAK

Öte yandan lahitin bulunduğu çeşme bölgeden kaldırılınca, çeşmesiz kaldıklarını söyleyen bölge sakinlerine mutlu eden haber Nazilli Belediyesi’nden geldi. Lahitin yerine çok kısa süre içerisinde bir çeşme yapılacağını söyleyen Nazilli Belediyesi yetkilileri, bölgeye Cumhuriyet Dönemi’ne ait bir çeşme yapılacağını söyledi.