Muhabir: Yazar Silinmiş
Başkan Erol’dan davet
Buharkent Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Deve Güreşleri Festivali için geri sayım başladı. 17 Aralık’ta Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin ünlü pehlivan develerinin güreşeceği festivale Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, tüm vatandaşları davet etti.
Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin vazgeçilmez kültürel etkinliklerinden deve güreşi festivalinde yılın en heyecanlı güreşlerinden biri olan Buharkent Belediyesi, Geleneksel Deve Güreşleri Festivali, Buharkent Deve Güreşi Sahası’nda yapılacak. Buharkent Belediyesi tarafından, Kamilpaşa Mahallesi’ndeki arenada 17 Aralık 2023 Pazar günü yapılacak olan Deve Güreşi Festivali’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden birbirinden ünlü 100’ün üzerinde deve katılacak.
Pehlivan develerin kıran kırana mücadelesine sahne olması ve vatandaşlardan yoğun ilgi görmesi beklenen festivale tüm vatandaşları davet eden Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol; “Sevgili Buharkentliler ve deve güreşi tutkunları, sizleri 17 Aralık Pazar günü, Türkiye’nin en büyük ve modern Deve Güreşi Sahası olan Buharkent’te düzenlenecek geleneksel deve güreşi festivalimize davet etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.
Buharkent Belediyesi olarak her yıl düzenlediğimiz bu etkinlikle, devecilik kültürümüzü yaşatmayı ve yeni nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. 30 yılı aşkın bir süredir bu coşkuyu yaşıyoruz ve bu yıl da aynı coşkuyu yaşamaya devam ediyoruz. Bu yıl da, Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgeleri’nin ünlü güreş develeri Buharkent Deve Güreşi Sahası’nda kozlarını paylaşacaklar. Türkiye’nin en iyi deve güreşi sahası olarak bilinen bu alanda, 17 Aralık 2023 Pazar günü unutulmaz anlar yaşanacak. Sizleri, bu kültürel zenginliğimizi birlikte kutlamaya, heyecan dolu güreşleri izlemeye ve coşkumuza ortak olmaya davet ediyorum. Unutmayın, bu festival 7’den 70’e herkesi kucaklamak için tasarlandı. Ailece katılımınızı bekliyor, birlikte güzel bir gün geçirmeyi umut ediyorum” dedi.
Yorumlar
Trend Haberler
Aydın'da müşterilerini dolandıran kuyumcuya 42 yıl hapis cezası
Nazilli’nin çözülemeyen sır dosyası: Kayıp Osman’dan 13 yıldır haber alınamıyor
Karacasu'da 49 yaşındaki Nazmi Sabancı ölü bulundu
Aydın’da ulaşıma zam geldi! İşte yeni tarifeler
Nazilli’de kahreden olay: 16 yaşındaki Cennet tüfekle yaşamına son verdi
Türkiye'nin en büyük zeytinliği Karacasu'da
Aydınlı esnafların dikkatine: 1 Ocak'tan itibaren başlıyor
Karacasu'da korku dolu anlar: Mahalleli sokağa döküldü
Aydın’da zeytinyağı fiyatları açıklandı
Karacasu'da acı ölüm: Önce biber dizdi, sonra kendini astı
Resmi İlanlar



