Sağlık sorunlarını gerekçe gösterip istifa ettikten bir süre sonra kendi isteği ile istifa etmediğini ve zorla istifa ettirildiğini, "Büyüklerim beni istifa ettirdi" sözleriyle itiraf eden İnal, kendisinin neden istifaya zorlandığını aradan geçen bunca zamana rağmen açıklamadı. Kendisine komplo kurulduğunu söyleyip görev yapamaz hale getirildiğini iddia eden İnal, bugüne kadar hiçbir suç duyurusunda bulunmadı. Cevapsız bıraktığı o kadar sorunun ardından MHP'den istifa edip İYİ Parti'den yeniden siyasete giren İnal'ın sorumlu olduğu halktan bu soruları cevaplamadan nasıl oy isteyeceği merak konusu oldu.

MHP SESSİZ, İNAL ÖTEKİLEŞTİRİLDİ

Eski partisi MHP'yi kendisine komplo kurup istifaya zorlamakla itham eden İnal'ın bu iddialarına herhangi bir cevap vermeyen MHP kanadı da İnal'ın istifasının gerçek gerekçesi ile ilgili bugüne kadar tatmin edici bir söylemde bulunmadı. Kamuoyuna yansıdığı gibi sağlık sorunlarını gerekçe gösterip istifa eden başkana sahip çıkılmaması ve belediye tarafından İnal'ın çeşitli gerekçelerle mahkemeye verilmesi istifanın arkasında başka sebepler olduğu şüphesini arttırdı.

İNAL: "ŞU AN AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIM"

İnal'ın rant beklentisine yanıt vermemesi sebebiyle istifa ettirildiği iddiaları kamuoyunda endişe yarattı. Yeniden benzer şeylerin yaşanması ihtimali vatandaşı endişelendirdi. İstifasının gerekçesini açıklayıp açıklamayacağı konusunda kendisine ulaştığımız Zeki İnal, "Şu an açıklama yapmayacağım" demekle yetindi. Belli çevrelerde meydan projesi ile ilgili ihaleyi Parti'nin istediği yere vermediği için özel hayatındaki görüntülerle şantaj edilip istifa ettirildiği söylemleri duyulan İnal'ın hiçbir açıklama yapmaması tehdit mi ediliyor sorusunu akıllara getirdi. Stresli hali tehdit edildiği ihtimalini güçlendiren İnal'ın ne zamana kadar bu 'sırrı' saklayacağı merak konusu oldu.

ÜSTÜ KAPALI ŞEKİLDE İDDİALARI DOĞRULADI

Sorularımızı yanıtsız bırakan İnal, sosyal medya hesabından yaptığı videoda 'rant' sözcüğüne yer verdi. İnal, "Belediye başkanlık görevine seçildikten sonra hem mensubu olduğum partiden hem de ittifak içinde olduğumuz partiden anlam veremediğim engellemelerle karşılaştım. Bazı siyaset simsarları rant beklentileri içine girdiler. Buna izin vermem elbette mümkün değildi. Vermedim. Akabinde görev yapmamı mümkün kılmayacak komplolar, itibar suikastları yapıldı. O gün bu korkunç saldırının muhatabı oldum" dedi.

GERÇEK GEREKÇEYİ AÇIKLAMADAN SİYASET YAPMAMALI


Öte yandan, halkın teveccühünü alıp başkan seçildikten sonra söylediği gibi istifaya zorlandıysa neden direnmedi? Halkın verdiği oya neden sahip çıkmadı? O zaman hayati bir durumla karşılaştıysa bugün tekrar neden siyasete geri döndü? Bugün yine tehdit edilirse görevi yine bırakmayacağını kim garanti edebilir? Görüntülerle tehdit edilen İnal'ın benzer bir durumla yeniden karşılaşması halinde yaşanacaklar ilçeye yapılacak en büyük kötülük değil mi? soruları akıllara gelirken yaşanan gelişmeler "o gün savcılığa gidip suç duyurusunda bulunsa, bu halk kendisine sahip çıkardı. İstifa edip geri dönüyor ve hiçbir açıklama yapmıyor, bu halkın zekasıyla alay etmektir" yorumlarını beraberinde getirdi.

BU SÖZLERLE İSTİFA ETMİŞTİ


İstifa ederken "Sevgili Karacasulular, sağlık nedenlerim dolayısıyla ailem ile birlikte aldığımız karar sonucu teveccühünüz ile geldiğim Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi ailemin ve Genel Başkanımız Türkmen Beyi Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin her daim emrinde olacağım. Saygılarımla…” ifadelerini kullanan İnal, aradan geçen bir süre sonra, "Beni büyüklerim istifa ettirdi" itirafında bulunmuştu