Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 28 yıllık görev süresinin ardından 2014 yılında atandığı Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde Zabıta Daire Başkanlığı görevinden bu yıl içerisinde emekli olan Hakan Genç’in başına gelen ilginç olay pes dedirtti. Hakan Genç, kendisine ait 06 NC 003 plakalı 1983 model aracını 5 yıl kullanıp 20 yıl önce bir şirkete noter aracılığıyla sattı.

İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI

Genç’in aracı sattığı şirketin bir borcuna istinaden 19 yıl önce araç hakkında haciz ve yakalama kararı çıkartılırken borç ödenmediği için araç bir yediemin otoparkına çekildi. Otopark sahibi, aracın park ücreti için icra takibi başlattı. Aracın sahibi şirket, noter satışı sonrası trafik tescilini şirket üzerine yapmadığından dolayı araç halen trafikte adına kayıtlı göründüğü için Hakan Genç’e İcra Dairesi’nden ödeme emri gönderildi. Genç, 2003 yılında sattığı aracın 20 sene sonra yaklaşık 38 bin liralık icra borcu çıkmasıyla neye uğradığını şaşırdı. Şaşkınlığı üzerinden atan Genç, hakkında icra takibi başlatan Hukuk Bürosu’na 20 yıl önce yapılan Noter Kati Satış Sözleşmesini gönderdi. Genç, sahsının hukuki sorumluluğunun olmadığına dair dilekçesini de sunmasının ardından dosya kapandı.

TRAJİK BİR OLAY

Genç, başına gelen bu olayın çok trajik olduğunu belirterek, “Ben aracımı bir şirkete satmıştım. Şirket, aracın trafik tescilini yaptırmamış. Duyduğuma göre iflas eden şirketin borcu nedeniyle araç yediemin otoparkına çekilmiş. Otopark ücreti ödenmeyince park ücretinin tahsili için icra takibi başlatıldı. E-devlet üzerinden bunu öğrendim. Başıma böyle bir olay geleceğini tahmin ettiğim için 20 yıldır sattığım aracın satış sözleşmesini saklıyordum. Bu belge sayesinde beraat ettim” dedi.

“20 SENE SAKLADIM”

Satış işlemleri sonrası evrakların saklanması gerektiğini ifade eden Genç, “Benim başıma gelen başkalarının da başına gelebilir. 20 yıllık evrak sayesinde 38 bin lira icra borcu ödemekten kurtuldum. Herkes bu konuda duyarlı ve dikkatli olsun” ifadelerini kullandı.