AK Parti’nin 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için temayül yoklaması, 26 Kasım Pazar günü yurt genelinde gerçekleştirildi. Belediye Başkan adaylarını belirlemek amacıyla yapılan yoklamada binlerce parti üyesi oy kullanarak kimleri aday görmek istediklerini ortaya koydu. AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak? Aday belirleme sürecinde Cumhur İttifakı ortağı MHP ile temaslarını sürdüren AK Parti’de heyetler arasındaki istişarelerden sonra Aydın’da yapılan temayül ve anket çalışması sonuçlarına göre nihai aday şekillenecek.

SAVAŞ, ÜCÜNCÜ KEZ ADAY OLACAK MI?

Siyasi kulislerde AK Parti’den çok sayıda kişinin adı Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçiyor. Son iki dönemdir Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Aydın milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın bu dönem yeniden aday gösterileceği dillendiriliyor.

ESKİ VEKİLLER BEKLEMEDE

AK Parti’de 27. Dönem milletvekilliği yapan Rıza Posacı ile Metin Yavuz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Posacı ve Yavuz’un parti içinde aktif görevde olmamaları nedeniyle isimlerinin adaylıkta ön plana çıkabileceği ileri sürülürken AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Öz’ün olası adaylar arasında en güçlü isimlerden biri olarak görülüyor.

MEVCUT BAŞKANLARIN DA İSMİ GEÇİYOR

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Vekili Yardımcısı Umut Tuncer’in yanı sıra mevcut ilçe belediye başkanlarından Mehmet Erol ve Nedim Kaplan’ın isimleri de adaylar arasında geçiyor. Aydın kamuoyu, AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kimi göstereceğine dikkat kesildi,