Efeler 09 SFK, ligin 12. Hafta karşılaşmasında evinde Karşıyaka’ya 3-2 mağlup oldu. Ege derbisi olarak nitelendirilen karşılaşmada ise orta hakem Okan Kayataş’ın skandal kararları maça damga vurdu. Mücadelede takdir hakkını tamamen Karşıyaka’dan kullanan Okan Kayataş, mücadelenin bitiş düdüğüyle taraftarlardan da büyük tepki aldı.

BAYÜLKEN ACI İÇERİSİNDE YERDE KALDI

Geçtiğimiz haftalarda suratına aldığı darbe sonrası burnu kırılan Sabutay Alper Bayülken maça maske ile çıktı. Karşıyaka’nın duran top organizasyonun da yaşanan bir olay ise Efeler 09 SFK Teknik Direktörü Veyis Kanber’i adeta çileden çıkardı. Karşıyakalı Ömer Alper Tatlısu, centilmen dışı bir hareket sergileyerek maske ile sahada mücadele eden Sabutay’a kafa attı. Sabutay acı içerisinde yerde kalırken, hakem Kayataş Ömer Alper Tatlısu’yu sadece uyardı.

KOLDAŞ’I ATAMADI

İzmir temsilcisinde forma giyen Alpay Koldaş, karşılaşmanın 60. dakikasında yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Stoper oyuncusu kalan 30 dakika boyunca yeşil beyazlı futbolcularla sert darbelerle karşılaşmayı sürdürdü. Hakem Okan Kayataş’ın göz yumduğu oyuncular arasında yer alan Koldaş karşılaşmanın ardından ise protokol tribününe küfür ederek soyunma odasına girdi.

3. GOLE ASİST YAPTI

Maç boyunca skandal kararlar ile tepki alan hakem Okan Kayataş, Karşıyaka’nın 3. golüne de adeta asist yaptı. Efeler 09’un kontra atak yakaladığı pozisyonda Enescan’ı sert bir müdahale sonrası yerde kaldı. Kayataş, gözünün önünde olan pozisyona devam ettirdi. Karşıyaka pozisyonun devamında 3. golü atarak hanesine 3 puanı yazdırdı.

TEPKİ GÖSTERDİ KIRMIZI GÖRDÜ

Maçtan tamamen kopan hakem Okan Kayataş, karşılaşmanın 90. Dakikasında yan hakem Melih Tan’ın kararına tepki gösteren Mert Efe Çölbeyi’yi kırmızı kartla cezalandırdı. Çölbeyi kırmızı kartın ardından adeta çıldırdı. Okan Kayataş, bu pozisyonla birlikte kötü niyetini futbolseverlere göstermiş oldu.