Nazilli’de 1937 yılında dedesi İsmail Özkes tarafından balık pazarından açılan Lezzet Köfte, 1947’den 2002 yılına kadar eski belediyenin olduğu yerde dede Özkes ve baba Seyfettin Özkes tarafından işletildi. Değişmeyen Lezzeti 1994’den bu yana çalıştıran Mehmet Özkes, 7 yaşındayken dedesine ve babasına yardım etmek için başladığı köfteciliği, Akdeniz Üniversitesi Elektronik Bölümünden mezun olduğu dönemde babasının vefat etmesi üzerine meslek olarak yapmaya başladı. Mehmet Özkes, bugün eşi Ayşen Özkes'le birlikte 2002’den bu yana Altıntaş Mahallesi 135 Sokak’taki dükkanında mesleğini sürdürüyor.

ETİ KENDİ HAZIRLIYOR


Lezzet Köfte’yi diğerlerinden farklı kılan ve müşterilerinin de dededen deden toruna geçmesini sağlayan etken köfteci Mehmet Özkes’e göre yerli et kullaması. Özkes, işletmenin 86 yıldır varlığını sürdürmesini köfte yaparken kullandıkları etin ve köfteyi hazırlama şekillerine bağlıyor. Marketten asla et almadığını vurgulayan Mehmet Özkes, “Mutlaka yerli et kullanıyorum. 20 yıldır aynı kasaptan et alıyorum ama asıl sır köfteyi hayvanın döş ve boşundaki etten yapmamız. Bir de soğan suyuyla eti yoğurup dinlendiriyorum. Maydanozların yalnızca sap kısımlarını kullanıyorum ve köfteye bayat ekmek koymuyorum. Çok eski müşterilerim var. bizim gibi dededen toruna geçen 3 kuşak müşterilerimiz var. İşin sırrı ismimiz gibi lezzetimizde” ifadelerini kullandı.


“BAŞKA YERDE BU TAT YOK”


Yıllardır başka köfteciye gitmediğini dile getiren Salih Demir, “Babasından buranın müşterisiyim. Başka yerde köftenin lezzetini alamıyorum. Haftada en bir kez gelirim. Herkese tavsiye ederim. Yıllardır hep aynı tat” dedi.

“BURAYI HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”


Lezzet Köftenin tat olara ve temizlik olarak 10 numara olduğunu ifade eden Fehmi Kemal Demirtaş, “Her zaman buraya gelirim. İlk on sene yedim vazgeçemedim. Temizlik olarakda tat olarakta 10 numara. Herkese burayı tavsiye ediyorum. Benimde buraya alıştırdığım lezzetler var. Ayda en az 4-5 kez gelir köfte yerim. Aile gibi olduk” dedi.
Muhabir: Yazar Silinmiş